Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüklerince toplam 69 ilde 1.505 ekip, 3 bin 815 personel, 23 hava aracı ve 49 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla operasyonlar düzenlendi.


YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 69 ilde “Uyuşturucu Madde Satıcılarına” yönelik emniyet birimleri tarafından son 1 haftada düzenlenen operasyonlarda; 708 kilogram Uyuşturucu Madde ile 2 milyon 971 bin 219 adet Uyuşturucu Hap ele geçirildi.


423 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyonlarda 1.005 şüpheli yakalandı, 423'ü tutuklandı. 138'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

KARARLILIK MESAJI

İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemizin dört bir yanında uyuşturucuya yönelik operasyonlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kahraman Polislerimizi, Başkanlığımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Ayhan Duman