Mevsim değişikliğinden kaynaklı soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar kendini göstermeye başladı. Dr. Kazım Doğan Eroğulları bu belirtilerin virüs olabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Belirtilerin tıpkı COVİD-19 gibi halsizlil ile başladığını dile getiren Eroğulları ‘’ Türkiye’de turizm sezonu biter bitmez ortaya çıkan eris varyantı soğuk algınlığı ile aynı belirtileri taşıyor. Ateş, uzun süreli öksürük, halsizlik baş ve eklem ağrıları bunun başında geliyor’’ dedi.

BELİRTİLER ÇOK BENZİYOR

Eris varyantı grip ya da soğuk algınlığının tüm belirtilerini taşıyor. Varyantın belirtileri arasında boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, ateş, nefes darlığı, vücut ağrıları ve tat-koku kaybı yer alıyor. ‘’ Gribal enfeksiyon ile başvuran hastalarımızın bir çoğu kuvvet ile muhtemel eris varyantı taşıyor. Ayırıcı tanı için testler Türkiye’de tek bir merkezde yapıldığı için bu hastalar grip tedavisi görerek kalabalık içinde hastalığı yaymaya devam ediyor’’ şeklinde konuştu.

dr

ASM VE POLİKLİNİKLERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Aile sağlık merkezleri ve hastane polikliniklerindeki yoğunluklardan bahseden Eroğulları’’ Uyuz ve uzun süreli öksürük, halsizlik, burun akıntısı ve kısa süreli ishaller ile şikayete gelen hastalar çok fazla. Vatandaşların sağlık hizmetine ulaşımı sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Aylin Cıkcık