Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçi göçük altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları dördüncü günde de devam ediyor. Karar'da yer alan habere göre ekipler, güvenlik kamerası görüntülerine dayanarak bazı noktalarda metal yoğunluğu olduğunu belirledi.

Maden sahasında toprak kaymasının başladığı yığın liç alanının arkasındaki “manganez ocağı” da metal yoğunluğunun tespit edildiği yerler arasında. Bu bölgede iki aracın toprak kaymasıyla birlikte "manganez ocağı"na düştüğü tahmin ediliyor.

Bu ocakta derin bir çukur var ve toprak kaymasını engellemek için “şev” yapılmış. Bu ocakta kamyona ait parçalar da bulunmuş. Ekipler, kayıp 3 işçi ve 2 aracın bu bölgede olabileceğini düşünüyor.

BAKAN BAYRAKTAR’DAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada, “9 kardeşimizin yerini tespit ettik. 3’ü bir yerde, 6’sı başka bir yerde. Onlara ulaşmak için çalışıyoruz.” dedi.

SİYANÜR TEHLİKESİ YOK

Bölgede siyanür kirliliği olup olmadığını ölçmek için testler yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, “Şu ana kadar herhangi bir kirlilik bulunmadı. Halk sağlığı veya çalışanların sağlığı için bir tehlike yok.” diye konuştu.

8 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Faciayla ilgili soruşturma da sürüyor. Bakan Bayraktar, 8 kişinin gözaltına alındığını ve adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

Gözaltına alınanlar arasında maden şirketinin Kanadalı yöneticisi J.R.G de var. Diğer şüphelilerin isimleri A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K olarak açıklandı.

Kaynak: Karar