ESNAF BAYRAM VE BAYRAM SONRASINA HAZIRLANIYOR

Esnafın bayram ve bayram sonrasına hazırlandığını söyleyen Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar, Baklavacılar ve Kafeciler Odası Başkanı Abdülkadir Katmerci, “Hem yurt dışı hem de yurt içinde şehrimize bayramlaşmak için gelecek olan vatandaşlarımızın en güzel şekilde misafir edilebilmesi için işletmelerimiz de dekorasyon, temizlik, hijyen ve personelin dinlenmiş olması hizmet kalitemizi bir üst noktaya çıkarmamızı sağlayacak” dedi.

Sultangazi'de Kiracı Olmak Sultangazi'de Kiracı Olmak

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Gaziantep’teki yeme-içme sektörü durağan bir döneme girdi. Bazı işletmeler rezervasyon ile çalışmayı sürdürürken bazı işletmeler ise tadilatlarını tamamlayıp bayram ve bayram sonrasına hazırlık yapıyorlar.

GAZİANTEP GASTRONOMİNİN BAŞKENTİ

Gaziantep’in Gastronominin başkenti olduğunu dile getiren Katmerci, “Hem yurt dışı hem de yurt içinde şehrimize bayramlaşmak için gelecek olan vatandaşlarımızın en güzel şekilde misafir edilebilmesi için işletmelerimiz de dekorasyon, temizlik, hijyen ve personelin dinlenmiş olması hizmet kalitemizi bir üst noktaya çıkarmamızı sağlayacak. Bayramda açık olan işletmelerimizi sayfamızdan ve sosyal medya aracılığıyla duyuracağız” şeklinde konuştu.

YEME-İÇME SEKTÖRÜ DURAGAN BİR DÖNEME GİRDİ

Katmerci, “Ramazan ayı itibariyle sektörde bir durağanlık var ama belirli firmalar rezervasyon usulü çalışıyor, diğer firmalar ise kendi iç tadilatları için kapalı durumdalar. Gaziantep’te yeme-içme sektörü Ramazan ayında kendi iç muhasebesini yapar, tadilatlarını tamamlar. Yani bayram ve bayram sonrasına hazırlık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN DUYARLILIK GÖSTERMESİ GEREKİYOR

İftar rezervasyonu konusuna değinen Katmerci, “Firmalarımızın rezervasyon konusunda sıkıntı yaşadığına dair bize gelen bir şikayet yok ancak az da olsa oluyordur. İnsanların duyarlılık göstermesi gerekiyor. Yani kendilerini karşıdakinin yerine koyup empati yapması gerekiyor. Çünkü bu yemeklerin geri dönüşümü olmadığı için milli bir servet. O yüzden insanlar sağ duyulu olmalı” açıklamasında bulundu.

Muhabir: BAHRİ UÇAR