İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik 10 ilde düzenlenen "Kıskaç-4" operasyonlarında 32 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "FETÖ'cülerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." dedi.

Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, 10 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlar yapıldığını belirtti. Yerlikaya, FETÖ üyelerinin yakalanmamak için örgütten yardım alan kişilerin adlarına ev tuttuklarını ve bu evlerde gruplar halinde saklandıklarını ifade etti. Yerlikaya, bu "gaybubet evlerine" yapılan baskınlarda 2 ev sahibi ve 4 FETÖ şüphelisinin İstanbul'da, 11 FETÖ şüphelisinin de Konya merkezli 9 ilde yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, operasyonların devamında, FETÖ'nün "askeri mahrem" ve "GATA" yapılanmasında yer alan, ankesörlü telefonlarla irtibat kuran, Bank Asya'da hesap artırımı yapan ve çeşitli meslek gruplarında görev yapan şüphelilerin de yakalandığını kaydetti. Yerlikaya, Ankara ve Bursa'da 4, Balıkesir'de 5, Aydın'da 1, Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da 5 olmak üzere toplam 15 şüphelinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya, operasyonlarda çok miktarda döviz, altın, Türk lirası, dijital materyal, örgütsel doküman ve tabanca ele geçirildiğini de aktardı. Yerlikaya, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine teşekkür ederek, "Terör örgütleri ve işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz." mesajını paylaştı.

Kaynak: AA