ABD’de Demokratların uzun yıllardır kazanamadıkları bölgelerde başarı elde etmesinin Amerikan seçmeninin Donald Trump yönetimine yönelik tepkisini gösterdiğini savunan Finans Analisti İslam Memiş, seçim sonuçlarının piyasalarda ilk etapta olumlu karşılandığını kaydetti.
Memiş, son 9 aylık dönemi piyasalardaki en büyük manipülasyon süreçlerinden biri olarak değerlendirdi.
Piyasalarda normalleşme beklentisinin olduğunu kaydeden Memiş, yatırımcılara temkinli hareket etmeleri noktasında uyarıda bulundu.
Petrol fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Memiş, fiyatların 100 doların altında kalmasının olumlu bir senaryo olacağını kaydetti.
Ons altının 3 bin 875 dolar seviyesinde 4 bin 125 dolara yükseldiğini kaydeden Memiş, kısa vadede 4 bin- 4 bin 200 dolar aralığının yakından izlenmesi noktasında uyarılarda bulundu.
Altın Ons fiyatının 4 bin 150 dolar seviyesine kadar yükselebileceğini de söyleyen Memiş, 4 bin 200 ila 4 bin 400 dolar aralığının kritik eşik olacağını kaydetti.
Altın fiyatlarının beklentilerinin altında olduğunu söyleyen Memiş, “Altın geçtiğimiz hafta çok ucuzdu, şu anda benim değerlendirmeme göre hala ucuz” dedi.
Gümüş yatırımcılarına yönelik de uyarılarda bulunan Memiş, hızlı karar verilmemesi noktasında yatırımcılara sabırlı olmalarını temenni etti. Memiş, “Gümüş 11 ay bekletir, 1 ayda para kazandırır” yorumunda bulundu.
Gümüşün Ons fiyatının 49 dolar seviyesine gerilemesinin bir fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Memiş, yatırım sepetinde gümüşe ağırlık vereceğini kaydetti.
2027 yılına dair öngörülerini de aktaran Memiş, yeni yılın finansal piyasalar için önemli değişikliklere sahne olacağını belirtti.