Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazi Konut, Gaziantep’teki konut sorununa neşter vuracak. İşte detaylar…

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Haziran Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan meclis toplantısında kentin en büyük sorunu olan konut sorunu konuşuldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazi Konut, Gaziantep’teki konut ihtiyacını karşılamak için Güneyşehir ve Kuzeyşehir'de 14 bin konut projesi başlatmıştı.

Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut ise 31 Mart yerel seçimleri öncesinde hak sahiplerine teslim edilmişti.

MEHMET HAZ, DEV KONUT PROJESİ İÇİN MECLİS ÜYELERİNE BİLGİ VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Haziran Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Haz, Gazi Konut tarafından yapılan konut projesi hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Gazi Konut Gaziantep’teki Konut Sorununa Neşter Vuracak (1)

GÜNEYŞEHİR'DE BİN KONUTA BAŞLIYORUZ

Gazi Konut tarafından başlatılan konutun projesi hakkın bilgi veren Haz, “Gaziantep’teki konut sorunun azaltılması için Gazi Konut olarak 2 aydır çalışma başlattık. Çalışmanın sonuna geldik ve kısmet olursa Temmuz ayında açıklamayı düşünüyoruz. Gaziantep’e ilk başta bin konut yapmayı ve 2 yılda teslim etmeyi planladık ama biz bu bin konutu 15 ayda teslim etmeyi planlıyoruz. Şuanda Güneyşehir'de bin konuta başlıyoruz. Kuzeyşehirde de yerlerimiz hazır olursa 6 ayda bir bin konutu satışa sunup bin konutu teslim etmeyi hedefliyoruz. 5 yıl boyunca her 6 ayda bin konut teslim etmeyi defliyoruz. Güneyşehir'de bin konuta temmuz ayı gibi başlıyoruz.

TAKSİTLER 15 BİN TL OLACAK!

Konut projesinin detayları hakkında da bilgi veren Haz, “Ciddi bir saha çalışması yaptık. Yapılacak konutların taksitleri 15 bin TL olarak belirledik. 2+1’ler için taksitler 2 yıl sürecek ve 470-480 bin TL peşinat olarak belirledik. 2 yılsonunda anahtar teslimi yapılacağı zaman ise bankalar ile anlaşarak en uygun konut kredisi ile vatandaşları ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Tabi burada vatandaşları bankalar ile muhatap ederken biz kendimiz bankalar ile yaptığımız anlaşmalar ile vatandaşa sunacağız. Şuanda konut kredileri 2.95-3.05 civarında. Biz bankalardan 1.50’den teklif aldık ama bunu bile beğenmedik çünkü biz bu konutları teslim ettiğimiz aman bu rakamın altına düşeceğini biliyoruz. Yapılacak konut en az 3-5 yıl satmamam şartı getireceğiz. İkincisi konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız.

Gazi Konut Gaziantep’teki Konut Sorununa Neşter Vuracak (1)-1

HER 6 AYDA BİR BİN KONUT YAPACAĞIZ

Haz, “Gaziantep’e başlayacağımız konutları 2 yılda teslim etmeyi planladık ama biz bu bin konutu 15 ayda teslim etmeyi hedefliyoruz. Biz şuanda daha önce kurası çekilmiş bin konutun yapımına başlıyoruz.  6 ay sonra bin konutun daha yapımına başlıyoruz ve böylelikle her 6 ayda bir bin konut yapacağız. Biz  kendimize inanıyoruz. En kaliteli ve ucuz konutu üreteceğimize inanıyoruz. Bu konuda Sayın Fatma Şahin başkanımız sonsuz destek sunuyoruz. Bizim amacımız orta gelir ve alt gelir grubunun daha ucuza ev sahibi yaptırmak. Bu çalışmayla Gaziantep’teki konut sorunun da hızlıca azalacağını inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR