Gaziantep’te 3 Mayıs tarihinde etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar sonrası birçok vatandaş zarar görmüştü. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yapılan çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi. Vali Çeber gerçekleştirilen hasar tespitlerinin ardından yaklaşık 10 Milyon TL ödeme gerçekleştiğini duyurdu.
Başvurular devam ediyor
Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Vali Çeber “3 Mayıs tarihinde yaşadığımız afetten sonra ilgili tüm birimlerimiz sahada tespit çalışmalarına başladı. Zarar ve hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bugün itibarı ile Defterdarlığımız ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından yapılan tespitler sonucunda yaklaşık 10 Milyon TL ödeme gerçekleşti. Birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 17 Mayıs 2026 tarihine kadar başvurular devam edecek. İlgili birimlerimizle yasal çerçevede afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.
Valilikten duyuru yapıldı
Ayrıca Valilikten yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi; “3 Mayıs 2026 tarihinde ilimizde gerçekleşen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar afetinin hemen ardından; Defterdarlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından hasar ve zarar tespit çalışmaları başlatılmıştı. Bugün itibarıyla Defterdarlığımız tarafından; sel, su baskını ve eşya zararına yönelik 998 zarar tespiti yapılmış ve bu tespitler kapsamında 3.640.100 TL ödeme gerçekleşmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından ise yapısal zarar ve çatı hasarı için toplam 775 bina ve 10.264 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapılmış; 126 kişiye 6.032.100 TL ödeme yapılmıştır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalarda, afetten etkilenen toplam 422.000 dekar arazideki ürün zararları peyderpey tespit edilmeye devam etmektedir. Zarar ve hasar tespit çalışmaları ile bu tespitlere ilişkin ödemeler sürmektedir.”




