Türkiye, kişi başına düşen doktor sayısı açısından Avrupa'da son sırada yer alırken, Suriyelilerle birlikte 2,5 milyona yakın kişinin yaşadığı Gaziantep’te 1000 kişiye 1 hekim düşüyor. TÜİK verilerine göre Gaziantep, bin kişiye düşen hekim sayısında OECD ortalamasının altında yer aldı.

Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla bölgenin sağlık üssü haline gelen Gaziantep’te TÜİK’in 2021 verilerine göre bin kişiye sadece 1 doktor. 33 hastanenin bulunduğu kentte toplamda 6 bin 656 yatak kapasitesi ile sağlık hizmeti veriliyor.  3 binin üzerinde doktorun görev yaptığı kentte TÜİK’in 2021 verilerine göre bin kişiye sadece 1 doktor düşüyor. Bu rakamlar bölgenin sağlık üssü Gaziantep’te doktor açığının ne kadar fazla olduğunu ortaya koydu.

Gaziantep'te 1000 Kişiye 1 Hekim Düşüyor (1)

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha fazla göç alan Gaziantep’te hastanelerde yaşanan yoğunluk gün geçtikçe artıyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı: 36 bin sağlık personeli alınacak Resmi Gazete’de yayımlandı: 36 bin sağlık personeli alınacak

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) 2021 yılında dünyanın yanı sıra Türkiye’de 1000 kişiye düşen hekim ve hemşire istatistiklerini açıkladı.

İstatistiklere göre Türkiye’de bin kişiye 2,2 doktor düşüyor. Türkiye, kişi başına düşen doktor sayısında ise OECD üyeleri arasında son sıralarda yer aldı. Türkiye’den sonra 3 doktor ile Lüksemburg geliyor.

Bin kişiye düşen 6,3 doktor ile OECD üyeleri arasında en iyi durumda olan ülke ise komşu ülke Yunanistan. Almanya’da ise bin kişiye doktor sayısı 4,5 olarak kayda geçti.  

Editör: Bahri Uçar