Gaziantep’te salgın geri mi dönüyor? Kentte acil ve polikliniklerin doldu, hekimlerden artan salgın vakalarına ilişkin açıklama geldi. İşte detaylar…

GAZİANTEP’TE SALGIN HALA DEVAM EDİYOR

Gaziantep’te poliklinik ve acillerde hala salgının devam ettiğini gözlemlediklerini belirten Dr. Kazım Doğan Eroğulları, “Kamuoyunda yayılmaya çalışılan salgın bitti haberleri asla gerçeği yansıtmamaktır. Salgını hala acil ve polikliniklerde görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KORUYUCU HEKİMLİĞİ GÖZ ARDI EDİLİYOR

Sağlıkta uygulanan yanlış politikaların sonucu salgının arttığına dikkat çeken Eroğulları, “Maalesef salgının ilerlemesinde sağlıkta uygulanan yanlış politikalar önemli bir yere sahip. Tedavi hekimliği ön planda tutularak, koruyucu hekimliği göz ardı ediliyor. Aynı zamanda izlenilen politika nedeniyle bağışıklık kazandırmaya yeteri kadar önem verilmezken, toplumda aşı tereddüttü arttırılıyor. Bu salgının bu şekilde seyrediyor olması maalesef politik bir durum.” şeklinde konuştu.

SALGIN RİSK GRUBUNDA AĞIR SEYREDİYOR

Salgın döneminde yaşanan vaka sayılarının net olarak açıklanmamasını eleştiren Eroğulları, “Verilerin gizlenmesi, şeffaflıkla paylaşılmaması ve salgın yönetiminde bilim ve akıldan uzak hareket edilmesi vatandaşların salgın ve aşı konusunda yanlış bilgilenmesine neden oldu. Şu anda salgın özellikle risk grubunda yer alan yaşlı, hamile ve çocuklarda çok ağır seyrediyor. Aynı zamanda hastalık ile bire bir mücadele eden sağlık çalışanlarımız zor durumda kalıyor. Yine toplu taşıma ve fabrika gibi kalabalık alanlarda yoğun bir vaka artışı var.” dedi.

BASİT ÖNLEMLER İLE KORUNULABİLİR

Salgından korunmak için basit yollar olduğuna dikkat çeken Eroğulları, “Maske kullanımına dikkat etmek, kalabalık ortamları ve yaşam alanlarını sık sık havalandırmak gibi basit yöntemler ile kişiler bu durumdan kendilerini koruyabilirler. Mesafe ve kişisel hijyen önlemleri ile kontrol altına alınabilecek bir durum” diye konuştu.

Muhabir: MEHMET FENER