İsrail'in 138 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılar altında Gazze'de yaşayan halk, açlık ve susuzlukla boğuşmaya devam ediyor. Son olarak sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Filistinli bir kız çocuğunun ekmek yemeyi özlediğini söylemesi, Gazze'deki dramatik açlık krizini gözler önüne serdi.

KÜÇÜK MERYEM'İN FERYADI

"Her şeyimiz eksik. Ekmeği özledik, beyaz olanı. Her şeyi özledik." diye ağlayan küçük Meryem'in sözleri, Gazze'deki insani dramın boyutunu özetliyor. İsrail'in saldırılarında babasını kaybeden Meryem ve ailesi, sürekli yer değiştirmek zorunda kalıyor ve sadece zahter (kekik) yiyebiliyor.

GAZZE'DE AÇLIK BEŞİNCİ SEVİYEYE ULAŞTI

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre Gazze'de 378 bin kişi "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya.

AKUT GIDA GÜVENSİZLİĞİ ARTIYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) açıkladığı verilere göre Gazze Şeridi'ndeki akut gıda güvensizliği "kritik" seviyeyi aşarak yüzde 16,2'ye yükseldi.

YARDIMLAR DURDURULDU

BM Dünya Gıda Programı (WFP), İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'nin kuzeyine gıda yardımı dağıtımını durdurmak zorunda kaldı.

BM'DEN UYARI

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da İsrail'in Gazze'de açlık ve susuzluk yaratarak insanlık felaketine yol açtığını ve Filistinlilerin kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurdu.

Kaynak: AA