GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, "2024'te Ticari Hayatı Etkileyebilecek Riskler ve Alacak Sigortası" toplantısında sert konuştu. 2024 manzarasının iç açıcı olmadığını belirten Yıldırım, “İhtiyacımız olan öngörülebilirlik, istikrar ve güven” dedi.

YILDIRIM: 2024 YILI ZORLU GEÇECEK

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Allianz Trade iş birliğiyle düzenlenen “2024’te Ticari Hayatı Etkileyebilecek Riskler ve Alacak Sigortası” toplantısında, küresel ekonomideki gidişat, iş dünyasının karşılaşabileceği sorunlar ve alacak sigortasının önemi konuşuldu. Toplantının özel oturumunda Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, 2024 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, 2024 yılının ekonomik açıdan zorlu geçeceğini belirterek, “Küresel ekonomide daralma, enflasyon, savaşlar, ticari rekabet, jeopolitik gerilim, iklim ve gıda krizi, seçimler… Bunların hepsi bizim için risk unsuru. Üstelik 2024 yılında depremin izlerini de taşıyoruz. Geçen yıl çok acı çektik ama umudumuzu kaybetmedik. GTO olarak paydaşlarımızla, üyelerimizle, çalışanlarımızla yaraları sarmaya, acıları paylaşmaya, daha güvenli bir gelecek kurmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

YILDIRIM: ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK, İSTİKRAR VE GÜVEN ŞART

Yıldırım, çabalarının sonuç vermesi için öngörülebilirlik, istikrar ve güven ortamının sağlanması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Enflasyonu düşürmek için para ve maliye politikalarının uyumlu olması şart. İş dünyasının, özellikle deprem bölgesindeki üreticinin, tacirin desteklenmesi şart. Ayrıca kurumlar, hukuk, finansal istikrar gibi alanlarda güveni artırmamız şart. Ekonomimizin üretkenliğini yükseltmemiz şart. Eğitim, iş gücü, vergi, enerji gibi alanlarda reformlar yapmamız şart…”

2024'Te Ticari Hayatı Etkileyebilecek Riskler Ve Alacak Sigortası Toplantısı

YILDIRIM: ALACAK SİGORTASI İŞLETMELERİMİZİ KORUYABİLİR

Yıldırım, 2024 yılında ticari hayatta karşılaşılabilecek riskleri öngörmenin ve önlem almanın kritik olduğunu belirterek, “Alacak sigortası, işletmelerimizin bu risklere karşı korunmasında önemli bir araçtır. Ticari alacaklarımız, pandemide ve depremde nasıl tehlikeye girdiğini gördük. Enflasyonun riskini zaten biliyoruz. Dolayısıyla alacaklarımızı güvence altına almadığımız takdirde, işletmelerimiz için büyük mali risk olabilir.” dedi.

KÖSEOĞLU: ALACAK SİGORTASI İLE NAKİT AKIŞINIZI GÜVENCE ALTINA ALIN

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım’ın ardından söz alan Allianz Trade Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, “Ticari Risklere Karşı Alacakların Güvencesi” başlıklı bir sunum yaptı. Köseoğlu, sunumunda ticari işletmelerin nakit akışlarını ve alacaklarını nasıl güvence altına alabileceklerini, yurt içi ve yurt dışı müşterilerin risklerini nasıl takip edebileceklerini, potansiyel müşteriler hakkında nasıl istihbarat sağlayabileceklerini, mevcut ve yeni pazarlarda ticari fırsatları nasıl güvenli bir şekilde değerlendirebileceklerini, alacak sigortası poliçeleri ile nasıl finansman olanaklarından yararlanabileceklerini, firmalar için nasıl esnek finansman seçenekleri sunduklarını anlattı.

GÜLDAĞ: 2024 YILINDA KÜRESEL EKONOMİDE İYİ BİR PERFORMANS BEKLEMEYİN

Toplantının özel oturum konuğu Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ise, 2024 yılına ilişkin küresel ve yerel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Güldağ, 2024 yılının 2022 ve 2023’ten daha zor geçeceğini, işletmelerin talep, maliyet ve kur üçgeninde baskı altında kalacaklarını, 2024 yılında küresel ekonomide Hindistan dışında iyi bir büyüme performansı beklenmediğini, Türkiye’nin ise enflasyon, cari açık, işsizlik, borçluluk gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalacağını söyledi. Güldağ, işletmelerin bu zorlu süreçte alacak sigortası gibi araçlardan faydalanarak risklerini azaltmaları gerektiğini vurguladı.

Editör: Bahri Uçar