Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hasta olmadan önce önlem almak mümkün. Özellikle bağışıklık sistemi güçlü olmayan vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve hasta olmadan önce korunmanın yollarını aramaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin birçok yolu var. Ancak tercih edilmesi gereken en iyi yol doğal ürünlerle bağışıklığı arttırmak. Aktarlardan derlediğimiz bilgilere göre, işte soğuktan ve hastalıktan korunma yolları ve nasıl yapılması gerektiği! 


Dut Pekmezi ile Bağışıklığınızı Güçlendirin!

Dut Pekmezi!
Dut pekmezinin her derde deva olduğunu söyleyen Aktar Ahmet Altın, ‘’Dut pekmezinin düzenli tüketilmesi grip hastalığını direk bitirir. Kan değerlerini yükselttiği için, kansızlıktan kaynaklı üşümeleri önler. Özellikle sabah kahvaltılarından önce aç karnına tüketilirse hem enerji verir hem de soğuk algınlığına karşı korur. Yoğurt ya da tahinle tüketmek ise lezzetini ve faydasını artırır. ’’ ifadelerini kullandı. 


Hazır Çaylara Güvenmeyin! 

Bitki Çayı Karışımı!
Aktar Yahya Yenidoğan da, ‘’Eskilerden beri kullanılan doğal bitkiler her zaman daha iyidir. Şimdi paketlerde satılan hazır karışım çayların etkileri elbette vardır ancak doğal bitki özleri kadar değil. Buna dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca bitki çayını demleme şeklide çok önemli. Özellikle Gaziantep’te bu yanılgı var. Bitki çayının üzerine kaynar su dökmek yerine, kaynar suya bitki çayını atmak çok daha faydalı. ’’ şeklinde konuştu.

Muhabir: BAHRİ UÇAR