Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşik Krallık Hükümeti’nin Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi ile ortaklaşa yürüttüğü İhracat Akademisi Projesi’nde 8. dönem eğitimleri tamamlandı. Proje kapsamında dış ticaret alanında rekabet gücü kazanmak isteyen firmalara yönelik verilen eğitimlerin ardından sertifika töreni düzenlendi.

EĞİTİMLERLE İHRACATTA BAŞARI

İhracat Akademisi Projesi’ne katılan firmalardan seçilen kursiyerlere, pazar araştırması ve hedef pazar tespiti, hedef pazarlarda potansiyel alıcıların tespiti, uluslararası satış teknikleri ve uluslararası pazarlama gibi konularda uzman eğitmenler tarafından eğitimler verildi. Eğitimler sonucunda kursiyerler, ihracat yapabilecekleri yeni pazarlar keşfettiler ve uluslararası ticarette başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri edindiler.

13 KİŞİ İSTİHDAMA KAZANDIRILDI

Projenin 8. döneminde 19 firmadan 20 kursiyer eğitimlere katıldı. Eğitimlerin sonunda kursiyerlerden 13’ü, ihracat yapan firmalarda istihdam edildi. Kursiyerler, aldıkları eğitim sayesinde hem kendilerini hem de firmalarını geliştirdiklerini, ihracat yaparak yeni pazarlara girdiklerini ve gelirlerini artırdıklarını ifade ettiler.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

İhracat Akademisi Projesi’nde 8. dönem eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel ile İnovakademi Danışmanı Gökhan Erol tarafından verildi. Sertifika töreninde konuşan Tezel, projenin Gaziantep sanayisinin ihracat potansiyelini artırmak için önemli bir katkı sağladığını belirtti. Erol ise kursiyerleri tebrik ederek, ihracat akademisinde edindikleri bilgi ve deneyimleri hayata geçirmelerini tavsiye etti.

Editör: Bahri Uçar