Bugün ne pişirsem diye düşünenleri kurtaracak efsane sağlık bir tarif ile karşınızdayız. Ispanaklı peynirli bol soslu lazanya tarifini sevmeyen kimse yoktur. Bu efsane lezzeti yapabilmek için aşağıda size tarifi olduğu gibi veriyoruz.

Ispanaklı peynirli lazanya, özellikle kış aylarında sıcacık bir akşam yemeği için harika bir seçenek. Bu lezzetli yemeğin yapımı oldukça kolaydır ve malzemeleri de genellikle evde bulunur. İşte nefis bir Ispanaklı Peynirli Lazanya tarifi:

Malzemeler:

1,5 paket lazanyalık yaprak makarna

500-700 gram ıspanak

300 gram beyaz peynir

1 tane büyük soğan

3 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Beşamel sos için:

1 litre süt

100 gram un

100 gram margarin ( isteğe göre biraz daha az olabilir)

500 ml et suyu

Yapılışı:

Öncelikle ıspanakları temizleyip ince ince kıyın. Soğan ve sarımsakları yağda kavurup üzerine ıspanakları ekleyin. Biraz eriyene kadar kavurup tuz ve karabiber ekleyin ve kenara alın.

Bir yandan beşamel sosu hazırlayın. Margarini eritip kızdırın, içine unu ilave edip sararıp kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından karıştırarak süt ve et suyunu ekleyin, kaynayana dek ara ara topak olmaması için karıştırın. Sosumuz istediğimiz kıvamı almaz çok sulu olursa sostan bir tabağa alıp bir çorba kaşığı kadar un ilave edip sosumuza yavaş yavaş ekleyebiliriz.

Borcama önce biraz sosumuzdan döküp güzelce yayın, üzerine bir kat lazanya yapraklarından sıralayın. Lazanya yapraklarının üzerine biraz ıspanaktan koyup eşit miktarda yayın. Ve ezdiğimiz beyaz peynirden biraz serpiştirin, hemen üzerine biraz daha beşamel sos dökün. Bu şekilde 3 kat yapıp dördüncü katı lazanya yapraklarıyla kapatın ve üzerine bolca beşamel sos dökün.

200 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişmesine 10 dakika kala üzerini 100 gram kaşar rendesiyle kaplayın ve tekrar fırına verin. Afiyet olsun!

Muhabir: MEHMET FENER