Yerel seçimlere sayılı günler kala, İstanbul'da adaylık yarışı kızışıyor. İstanbul'da aday göstereceği merak edilen DEM Parti'nin durumu henüz netleşmedi. Ancak Demokrat Parti'den beklenmedik bir adaylık iddiası ortaya atıldı.

İstanbul'da Adaylık Sürprizi!

Yerel seçimlere sayılı günler kala, İstanbul'da adaylık yarışı kızışıyor. CHP'li mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı 4 parti adaylarını duyurdu. Demokrat Parti'den de CHP listesinden milletvekili seçilen Cemal Enginyurt'un aday olacağı öne sürüldü.

Muhalefet Cephesinde Adaylar Artıyor

Yerel seçimlere muhalefet cephesi kendi adaylarıyla katılma kararı alırken, İstanbul'da rekabet giderek kızışıyor. CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Adayı Murat Kurum'u, İYİ Parti Adayı Buğra Kavuncu, Saadet Partisi Adayı Birol Aydın ve Zafer Partisi Adayı Azmi Karamahmutoğlu’nun yarışacağı seçimde, Memleket Partisi'nden de Mehmet Sevigen’in aday gösterileceği konuşuluyor

Demokrat Parti'den Yeni Aday Çıkışı

İstanbul'da aday göstereceği merak edilen DEM Parti'nin durumu ise henüz netleşmedi. Ancak Demokrat Parti'den de beklenmedik bir adaylık iddiası ortaya atıldı. Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, CHP listesinden İstanbul Milletvekili seçilen Cemal Enginyurt'un Demokrat Parti'den İstanbul Belediye Başkanı adayı olacağını iddia etti.

Cemal Enginyurt

Saymaz, "Cemal Enginyurt ile görüştüm. Bana 'İstanbul'dan aday olacağım' dedi. Ben de kendisine bunun doğru bir karar olmadığını söyledim. Çünkü o CHP listesinden İstanbul milletvekili olarak seçilmiş bir kişi" ifadelerini kullandı.

Enginyurt'un Açıklamaları Gündem Olmuştu

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Cemal Enginyurt, "Ben Demokrat Parti'den İstanbul'da aday olmak ister miyim? İsterim. Ordu'da aday olmak istiyordum ama Ordu'da maalesef Kemal Bey zamanında konuşmuştuk, görüşmüştük. Ordu'dan aday olacaktım CHP işbirliğiyle ama yeni gelen yönetim bizi uygun görmedi" şeklinde konuşmuştu.

Editör: Bahri Uçar