Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamu ve belediyelerde uygulanması beklenen tasarruf paketini açıklıyor. İşte yapılan konuşmalardan satır başları;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Son dönemde yaşanan gelişmeler tasarruf tedbirlerinde daha geniş çerçevede adımlar atma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bugün sunduğumuz paket bütüncül bir çerçevede ortaya koyduğumuz, çeşitli hazırlıkların devreye girmesiyle zamanı geldikçe yeni paketleri paylaşacağız. Kamuda tasarruf programımız ile sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmıyor. Aynı zamanda kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas alıyoruz.”

 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Yeni pakette hedef hayat pahalılığını gündemden çıkarmak."

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Kamuda ambulans, savunma, güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Kamu çalışanlarının yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getiriyoruz. Sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabilecek, ücretlere üst sınır getireceğiz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Deprem riski olanlar hariç yeni bina alımı ve yapımını 3 yıl durduruyoruz. Yeni bina kiralanmasına izin vermeyeceğiz, mevcut kiralamaları da peyderpey sonlandıracağız.”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini geliştireceğiz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Zorunlu haller dışında kamu yatırım programına proje almayacağız."

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Tasarruf genelgesine ve mevzuata aykırılık tespit edilirse idari ceza işlemlerine başlanacak."

Kaynak: İHA