Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TBMM’de bakanlığının 2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı kesin hesabının görüşülmesi konuşmasında, Filistin’de yaşanan dramı gündeme getirdi. Koca, İsrail’in saldırılarını “insan vicdanında bir yıkım” olarak nitelendirerek, bu saldırılara arka çıkanları da sert bir dille eleştirdi.

Koca, bakanlığının Filistin’e yönelik insani yardım çalışmalarını da anlattı. 20 kişilik bir heyetin, ilaç ve tıbbi malzeme ile Mısır’a gittiğini ve Filistin’e geçmek için hazır beklediğini söyledi. Koca, “Yoğun temaslarımıza rağmen, planladığımız hizmetleri, hayata geçirebildiğimizi söyleyemiyorum. Beklediğimiz şartlar oluşur oluşmaz gereken her şeyi yapabilecek şekilde hazırlanmış durumdayız.” dedi.

Bakan Koca, konuşmasında ayrıca, bakanlığının 2024 yılı bütçesinin 1 trilyon 300 milyar TL olarak belirlendiğini, bunun 1 trilyon 100 milyar TL’sinin sağlık harcamalarına, 200 milyar TL’sinin de sosyal güvenlik prim desteğine ayrıldığını bildirdi. Koca, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmak için yeni projeler ve yatırımlar yapacaklarını da vurguladı.