Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalıların uzun süredir beklediği ve kurucu 6 Derneğin birleşmesinden oluşan Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu bilgilendirme toplantısı büyük bir coşkuyla yapıldı. Biz de bu toplantıya hem Şanlıurfalı olarak, hem de gazeteci olarak davet edildik ve bu coşkuya şahit olduk.  Salona sığmayan birçok davetlinin ayakta kaldığı toplantı, federasyonun birleştirici bir güç olacağının göstergesi oldu.

 

Gaziantep’e hayırlı olsun. Neden Gaziantep’e hayırlı olsun derseniz? Bu federasyon sadece Şanlıurfalılara değil Gaziantep’e de hizmet edecek. Gaziantep ve Şanlıurfa gibi iki kardeş şehir arasında köprü olacak bu oluşum, Gaziantep’te birleştirici bir güç olacak. Gaziantep’te yoğun nüfus barındıran ilçelerin temsilcileri olan Birecikliler Derneği (Başkanı Atilla Gülsoy), Suruçlular Derneği (Başkanı Nebi Kaplan), Halfetililer Derneği (Başkanı Yasin Karayılan), Bozovalılar Deneği (Başkanı Ahmet Dinçoğlu), Şanlıurfa Merkez ilçe Derneği (Başkanı Mahmut Haz) ve Kendirciler Derneği’ni (Başkanı Mehmet Kendirci) bir çatı altında toplayan federasyon, şimdiden Gaziantep’te bulunan Şanlıurfalıları heyecanlandırmış görünüyor.

 

Bu oluşuma emek veren birçok siyasetçi, bürokrat ve iş adamı bulunmakta. Federasyonun kurucu genel başkanlığını yapacak olan Av. Prof. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy’un yanı sıra Milletvekili Müslüm Yüksel, Halfetililer Derneği onursal başkanı Mehmet Erdoğan, sanayici İrfan Çelikaslan, İşadamı Güven Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Mustafa Yıldırım, Avukat Mahmut Birlik, Mehmet Haz, Hüseyin Akay, Birecikliler İşadamları Derneği Başkanı Şevket Demir ve daha ismini sayamadığım birçok Şanlıurfalı dostlarımızın emeğinin geçtiği bu Federasyon tüm Şanlıurfalıları temsil edecek.

 

Şunu belirtmek isterim ki, yapılan bu toplantı Gaziantep’te yaşayan ve yaşamayan tüm Şanlıurfalılar için gurur vericiydi. Bir Şanlıurfalı olarak beni çok heyecanlandırdı. Dernek gözetmeksizin tüm Şanlıurfalıları bir çatı altında toplayacak, Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu aynı zamanda birleştirici bir güç olacak. Tek çatı altında alınacak kararların, birlikte karar almanın ve hareket etmenin hakim olacağı bu oluşum, Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar için büyük bir avantaj sağlayacak. Şimdiden birçok Şanlıurfalı hemşehrimizi heyecanlandıran bu oluşumun neler yapacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

 

Umar ve dilerim ki, STK olmanın gereği olan “Toplum adına sosyal çözümlere katkı sunan” bir yapı olarak, sorumluluk alan bir yapı olacaktır. Zira, hem şehrimizin ve hem de ülkemizin gerçek anlamda insiyatif alarak, topluma yön veren ve siyasileşen değil, toplumu bilinçlendiren ve derdiyle dertlenen STK’lara ihtiyacı bulunmaktadır.

 

Muhtevasında barındırdığı hemşehri dernekleri ve kanaat önderlerinin özgül ağırlığının federasyona olumlu manada nüksedeceğinden ve başarılı icraatlara imza atacağından şüphe duymuyorum. Bu vesileyle, federasyonun Gaziantep’e ve Şanlıurfalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Selam ve Dua ile…