Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı veriler ve yayınlanacak raporlar piyasalarda önemli bir etkiye sahip olacak. İşte, gelecek haftaya gazete ekonomiye damga vuracak başlıklar:

EKONOMİ GÜNDEMİN YOĞUN HAFTASI

1

Bayram tatilinin ardından piyasalar, oldukça yoğun bir ekonomi paneli ile karşı karşıya kalacak. Yurt içinde ve yurt dışında açıklanacak çeşitli veriler ve raporlar ayrıntılı olarak takip edilecek.

TCMB'NİN AÇIKLAYACAĞI VERİLER

2

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Cuma günü emekli zammı ve memur maaşı zammı için önemli bir ipucu açıklayacak. Bununla birlikte 2024 yılı için enflasyon tahminini de duyuracak. Bu veriler, ekonomi aktörleri ve piyasa anlaşmaları tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

3

Yurt içinde ise işsizlik oranı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi, ödemeler dengesi, tarım ürünleri üretici fiyatları, sanayi ciro, perakende satış ve ticari satış endeksleri, konut satışları ve özel büyüme yurt dışı kredi borçları gibi veriler öne çıkacak. Ayrıca TCMB'nin "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve "Finansal Hesaplar Raporu" sonuçları bu hafta açıklanacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

4

Yurt dışında ise ABD'den konut başlangıçları, sanayi üretimi, ikinci el konut satışları gibi veriler takip edilecek. Almanya, Çin, Euro Bölgesi ve İngiltere gibi çeşitli ekonomik veriler yayımlanacak. Ayrıca Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın 2024 Yılı Bahar Toplantısı da gerçekleştirilecek.

HAFTA BOYUNCA AÇIKLANACAK VERİLER

5

Hafta boyunca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sunulan veriler, tarım ürünleri üretici fiyatları, sanayi ciro, perakende satış ve ticari satış endeksleri açıklanacak. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Merkezi Yönetim bütçe denge verileri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun sektör verileri de hafta içinde duyurulacak.

Muhabir: Mehmet Fener