MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın 2020 yılında Sırbistan vatandaşlığına geçtiği bilgisi ortaya çıktı.

Uysal, vatandaşlık değişikliğinin ardından 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde MHP’den milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

SIRBİSTAN VATANDAŞLIĞI VE BAE’DEKİ OTURMA İZNİ

Levent Uysal

BirGün gazetesinde yer alan bir habere göre, Uysal’ın Sırbistan’da soybağı olmadığı ve vatandaşlığı usulsüz bir şekilde aldığı iddia edildi. Ayrıca Uysal’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturma izni bulunduğu belirtildi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA: “VATANDAŞLIĞI HUKUKA UYGUN”

Levent Uysal

Uysal’ın avukatı, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Sayın Levent Uysal, yasal bir başvuru sonucu Sırbistan vatandaşlığını almıştır. Hukuka uygundur” dedi.

LEVENT UYSAL KİMDİR?

Levent Uysal

Levent Uysal, 1968 yılında Mersin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu ve Aston Amerikan Üniversitesi’nde MBA, Azteca Üniversitesi’nde ise İşletme Yönetimi alanında doktora yaptı. Uysal, Harvard Üniversitesi’nden ‘Laboratuvardan Pazara Teknoloji Girişimciliği’ ve Massachusetts Institute of Technology’den ‘Okullarda İnovasyon Başlatmak’ adlı iki sertifikaya sahip. Türkiye’nin önde gelen telekom ve teknoloji şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yaptı ve 2009 yılında ailesinin talebi üzerine Nişantaşı Eğitim Vakfı’nı kurdu. Uysal, halen Nişantaşı Eğitim Kurumları’nın yönetim kurulu başkanlığını ve Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışı başkanlığını yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası olan Uysal, aktif siyasi hayatına devam ediyor.

Editör: Aylin Cıkcık