EKPSS, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı EKPSS, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı

Gaziantep’te çeşitli programlara katılmak üzere bulunan Tekin, “Öğretmenler ve Okul Yöneticileri ile İftar” programında konuştu. Bakan Tekin, müfredatın sadeleştirilmesinin önemini vurgulayarak, bu konuda yapılan çalışmaların nedenlerini anlattı.

MÜFREDATTA AZALMA YOLDA

Okul Saatleri Değişiyor Mu? Yusuf Tekin Gaziantep’te Açıkladı!

Bakan Tekin, eğitim-öğretim müfredatının seyreltilmesi konusunda da konuştu. "Müfredatla ilgili çalışmalar son günlerde çokça tartışılan konulardan biri oldu. Bu çalışmaların birçok nedeni var. Öğretmenlerimiz, haftalık ders saatlerinin yetersiz olduğunu düşünüyor. Bu durum, öğrencilerimizin kazanımlarının istenen düzeyde olmamasına yol açıyor. Çocuklarımız, yaşlarına göre fazla bir yük altında kalıyor ve bu durum başarısızlıklarına neden oluyor. Çocukların başarısız olması, öğretmenlerin de başarısız olmasına yol açıyor.

“ÇOCUKLARIMIZI AŞIRI YÜKLEMEYELİM”

Bakan Tekin “Bu nedenle, çocuklarımıza fazla yüklenmemeliyiz. Onlara kaldırabilecekleri bir yük vermeliyiz. Ayrıca, öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken konuları en iyi şekilde aktarabilecekleri bir zaman dilimi olmalı. Müfredat çalışmalarındaki seyreltme konusu da bu nedenlerden biri. 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak, bu sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA