Toplantıda meclis üyeleri Memik Yılmaz, Ceren Benli, Murat Özgüler, Yusuf Açıkgöz, Uğur Acıoğlu mazeretli olarak oturuma katılmadı. Yoklamanın ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi.
KOMİSYON KARARI NEDEN DEĞİŞTİ?
Toplantıda gündemin 3.maddesi gündem oldu. İmar Komisyonunda alınan karar ile ilgili değişiklik mecliste konuşuldu. Meclis Üyesi Cihan Ekici, komisyondan ilk çıkan itirazların kabulü ile ilgili kararın neden değiştiğini sordu.
HAZ’DAN AÇIKLAMA GELDİ
Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Haz, “Belediye Meclisinde kurulan komisyonlar, tavsiye niteliğinde raporlarını hazırlayıp verirler. Belediye Meclisinin komisyon kararına uyup uymamasına meclisten çıkacak karar ile karar verilir. Fakat işin tuhaf tarafı, imar komisyonu henüz kendi arasında konuşurken, henüz karar vermemişken, basında komisyon kararı itirazları kabul edildiği yönünde haberler çıkıyor. Bu konularda titiz davranılmalı. Komisyonlar bizim çalışma alanımızdır. Komisyonlarda maddeler çalışılır, nihayetinde kararlar değişebilir. Meclis gerekçelerini görür ve karar verir. Bizlerin komisyon kararlarını basınla meclis bitmeyene kadar paylaşmamız gerekiyor. Kendi aramızda istişare edersek daha iyi olur” dedi.
YRP Grup Başkanvekili İbrahim Halil Arslan da komisyonda alınan kararların parti grubunda istişare edildiğini, kararın bu şekilde verildiğini söyledi.
“BİZDE DEMOKRASİ VARDIR”
Yeniden söz alan Haz, “İtirazı reddetmek sebebimiz, üst plan olan 5 binlik plana uygun olduğundan bu yönde karar aldık. Yasa gereği üst plandır, binlik planın 5 binlik plana uyması gerekiyor. Komisyonda bulunan arkadaşlarımız gruba danışarak karar verir. Bizde demokrasi vardır” dedi.
İlgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.
SUCU- YILMAZ GERİLİMİ
Evlenecek çiftlerden nikah salonu bedeli alınmaması ile ilgili madde mecliste gerilime neden oldu. Mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi verdiği sözleri hatırlattı.
Bunun üzerine konuşan Yılmaz, “Sayenizde 1 yıldır yapamadık, son 4 aydır yapıyoruz” yanıtını verdi.
YILMAZ BİR HAFTA SONRASINI İŞARET ETTİ
Sucu ile Yılmaz arasında gerilim yaşandı. Yılmaz, “Yapmaya gayret ediyoruz. Allah izin verirse 1 haftaya kadar da yapacağız. Allah için Mehmet bey, eşofman ve ayakkabı dağıtmak için madde getiriyoruz, ret veriyorsunuz. Yani eşofman ve ayakkabı dağıtımına yok diyorsunuz” dedi.
ŞEHİTKAMİL MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK
Toplantıda bağımsız meclis üyeleri, nikah salonu ücretlerine yüzde 50 ila yüzde 75 oranında indirim yapılması yönünde teklifte bulundu. İlgili madde oy birliğiyle komisyona sevk edildi. İlgili maddenin görüşülmesi için Yılmaz, Şehitkamil Belediye Meclisini, Pazartesi günü olağanüstü toplama çağrısında bulunması yönünde meclis üyeleri görüş bildirdi.