Bu karara göre SGK prim ve diğer alacakları için geçerli olan gecikme faizi oranı artırıldı. Ayrıca, SGK uzmanları tarafından yapılan değerlendirmeler, özellikle Bağkurluları etkileyecek bir yapılandırma olasılığının gündemde olduğunu ortaya koyuyor. İşte detaylar:

GEÇİKME FAİZİ ORANI YENİDEN BELİRLENDİ

Para (1)

Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle birlikte, SGK prim ve diğer alacakları için uygulanan gecikme faizi oranı değiştirildi. Bu değişiklik, özellikle prim borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte, yasanın ilgili maddesinde yer alan gecikme cezası oranı kanuni oran olan yüzde 3 olarak belirlendi.

UZMANLARDAN KULİS BİLGİSİ: YAPILANDIRMA MI GELİYOR?

Para (2)

Sözcü TV'de yapılan bir yayında, Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, önemli açıklamalarda bulundu. Elmen, özellikle Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan vatandaşları ve Bağkur prim borçlularını ilgilendiren bir yapılandırma olasılığına dikkat çekti. "Sosyal Güvenlik kasasına doğru çok fazla borç birikmiş durumda. Bu sebepten bir yapılandırma bekleniyor" diyen Elmen, yapılandırma öncesi genellikle faiz oranlarında bir artışın yaşandığını ve ardından bir yapılandırma programının başlatıldığını belirtti. Ancak yapılandırmanın kesin olmadığını ve henüz yüzde yüz bir açıklama yapılmadığını da vurguladı. Bununla birlikte, vatandaşların aktif borçlarını kapatmaları gerektiğini ve bu süreçte faiz birikmemesi için dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Editör: Mehmet FENER