Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Geleneksel Baklava Günü’ büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Siyaset, iş dünyası, bürokrasi ve akademisyen kadroların adeta buluşma noktası olan ve yaklaşık 1000’e yakın kişinin katıldığı bu özel günde mezunlar, okudukları sınıflardaki sıralara oturarak yeniden öğrenci olma mutluluğunu yaşadı.

GELENEKSEL BAKLAVA GÜNÜ 55 YILDAN BERİ DEVAM EDİYOR

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin İnce, ‘’ Gaziantep Lisesi’nin efsane müdürü Ali Fuat Bilen tarafından 1969 yılında başlatılan Geleneksel Baklava Günü 55 yıldan beri devam ediyor. Türkiye’nin en köklü liseleri arasında yer alan Gaziantep Lisesi, bugüne kadar birçok değer yetiştirmiş, bundan sonrada yetiştirmeye devam edecek’’ dedi.

Geleneksel Baklava Günü’ne Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, CHP Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç, DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, HÜDA-PAR Milletvekili Şehzade Demir, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hakan Aslansoy, çeşitli odaların ve derneklerin başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mezunlar ile aileleri katıldı.

1

TEMSİLİ AÇILIŞI AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BÜNYAMİN BOZGEYİK YAPTI

Baklava Günü temsili açılışı AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik’in baklava ikramı ile gerçekleşti. Sonrasında ise açılış konuşmalarıyla program devam etti. Saat 10:00’da bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Saat 10:15’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in klasik zili çalmasıyla sınıflara geçildi.

Her 10 yılda bir verilen Onur ödülü İşadamı Cemil Elmas ve Prof Dr. Burcu Özsoy’a takdim edildi. Üyelerden Gazi Güleç’e plaket takdiminde bulunuldu. Bunun yanı sıra derneğe uzun yıllar hizmet etmiş, Ökkeş Bayaz ve Zübeyde Subaşı’na Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından Üstün Dernek Hizmet Ödülü verildi.

Sınıflarda yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavda birinci olana kupası ve Prof Dr. Burcu Özsoy tarafından Dr. Muzaffer Ertürk’e verildi. Daha sonra Baklava Günü’ne katkıda bulunan sponsorlara teşekkür plaketi verildi.

COŞKU İÇERİSİNDE 91. YIL BAKLAVA GÜNÜNÜ KUTLADIK

İnce, ‘’Geçen yıl yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden dolayı 90’ıncı yıl Baklava Günü etkinliklerimizi bu yıla ertelemiştik. Gaziantep’in yanı sıra Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı mezunlarımız ve öğretmenlerimizle birlikte coşku içerisinde 91. yıl Baklava Günü kutlaması geçekleştirdik’’ ifadelerini kullandı.

Muhabir: BAHRİ UÇAR