Son dönemin en çok tartışılan konularından olan kamuda taşıt alımları 3 yıl süre ile durdurulduğu açıklandı. Konunun tüm detaylarına ilişkin tüm merak edilenleri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında açıkladı. Tüm personelin alınan kararlara uymak zorunda olduğunun altını çizdi.

Bakan Şimşek’in açıklamalarının ardından konuya dair fikirlerini bildiren Tim Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, açıklanan tedbirlerin sıkıntılardan çıkmak için yetersiz olduğunu dile getirdi.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaplan, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Sayın Maliye ve Hazine Bakanımız her ikinizde beni tanırsınız sanırım. Samimiyetinizden şüpheniz yoktur, sizlere benim. Şahsi fikrim olarak bazı affınıza sığınarak tasfiyelerde bulunacağım” dedi.

“YETERSİZ BULUYORUM”

Kaplan, “Bugün açıkladığınız tasarruf tedbirleri iyi ama bizim bu sıkıntıdan çıkmamız için yetersiz buluyorum. Benim önerilerim 1 bu düşük kur yüksek faiz ihracatçı ve sanayiciyi zor duruma sokuyor. Buna acil çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“GRUP FİRMALARI DA DAHİL EDİLSİN”

Kaplan, “Merkez Bankası’nın verdiği reskont kredisini ihracat şartı ve bankaya faize para yatırmamış olması şartına bağlansın grup firmaları da dahil edilsin” diye konuştu.

“İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SÜRESİ KISALTILMALI”

Kaplan, “İşkur aracılığı ile resmî kurumlar ve belediyelere tahsis edilen işçilerin tamamına yakın fuzuli ve israftır. İşe gitmeden bankamatik işçiliği yapılıyor. Yine işsizlik ödeneğinin süresi fazla bunun kısaltması gerek suistimal ediliyor. Yine İşkur eğitim destekleri meslek kursları israf verilen paralar araya ve aracılara gidiyor” dedi.

“TARIMSAL DESTEK ÜRETİCİYE DEĞİL, ÜRÜNE VERİLMELİ”

Kaplan, “Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay’da hububat hasadına başlandı veya yakında başlanacak ama taban fiyat yok ve taban fiyatta tek fiyat istiyoruz. Ek verilen primler yine araya ve aracıya gidiyor. Tarım desteklerinde çiftçiye değil ürüne verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Twt

Muhabir: MEHMET FENER