ABD’nin Los Angeles kentinde geçen hafta Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla gelen bir yolcu, 2020 yılından beri Los Angeles’ta tespit edilen ilk kızamık vakası oldu.

Los Angeles’ta yaşayan kişinin 25 Ocak 2024 Perşembe günü saat 17.00’de Tom Bradley Uluslararası Terminali 157 numaralı kapıdan giriş yaptığı THY uçağında yolcu olduğu belirlendi.

Hastalığın anlaşılmasının ardından ABD’li yetkililer açıklama yaparak hastanın izlediği güzergahı paylaştı. Yetkililer, 17.00 ile 21.00 saatleri arasında Terminal B’de bulunan herkesin hastalığa maruz kalmış olabileceğini ve kızamık riski taşıdığını duyurdu.

UÇAKTAKİLERE UYARI

OdaTV’nin haberine göre, Los Angeles halk sağlığı yetkilileri, bu hastanın yanında oturan THY yolcularına olası kızamık hakkında bilgi verdiklerini açıkladı.

ABD’ye gelen uluslararası uçuşlarda bulaşıcı hastalığı incelemek üzere Los Angeles Halk Sağlığı Departmanı ile işbirliği yapan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) göre kızamık virüsü, enfekte bir kişi bölgeden ayrıldıktan sonra iki saate kadar havada kalabiliyor.

Uçuştan sonra enfekte kişi Northridge Chick-fil-A adlı fast food restoranında durduğu ortaya çıktı.

İlçe sağlık yetkilileri, 18521 Devonshire St. adresindeki restoranda akşam 8 ile 10:30 saatleri arasında olan müşterilerin kızamık tehlikesi altında olabileceğini söyledi.

Muhtemel bulaşmanın gerçekleşebileceği diğer yerler de sağlık departmanı tarafından incelenmektedir.

VAKALAR ARTIYOR

CDC, ABD’de kızamık vakalarının son dönemde yükseldiğini bildirdi.

1 Aralık 2023 ve 23 Ocak 2024 tarihleri arasında kuruma, uluslararası yolcular yoluyla doğrudan bulaşan yedi kızamık vakası ve beşten fazla vakanın olduğu iki salgın dahil olmak üzere 23 doğrulanmış ABD kızamık vakası rapor edildi.

Kaynak: OdaTV