Ayçiçek yağı fiyatları son yıllarda en çok artan ürünlerden biri oldu. Yemeklerin vazgeçilmezi olan ayçiçek yağına yeni zam haberi geldi. Fiyatları katlanan ayçiçek yağı stoklarını tüketenleri pişman edecek.

YEMEKLERİN BAŞROLÜ AYÇİÇEK YAĞI

Ayçiçek yağı, son 2 yılda gıda sektöründeki fiyat artışlarının en çok etkilediği ürün oldu. En ucuz ayçiçek yağı 220 tl’ye ulaşırken en ucuz zeytinyağı ise 320 TL’den satılmaya başladı. Fiyatları durdurulamayan ayçiçek yağına yeni zam duyurusu da vatandaşları endişelendirdi.

OCAK AYI ZAM ŞAMPİYONU

Döviz kurları ve ham madde maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte fiyatları artan ayçiçek yağı, ocak ayında da zam şampiyonu oldu. Ayçiçek yağı fiyatları ocak ayında 44 TL artarak 219 tl’ye çıktı. 2023 yılının son aylarında da fiyatları yükselen ayçiçek yağı, yeni yılla birlikte daha da pahalılaştı. Karar'da yer alan bilgilere göre uzmanlar, önümüzdeki günlerde ayçiçek yağı fiyatlarının daha da artabileceğini belirterek, yağ stoklarının yapılmasını öneriyor.

Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışa rağmen marketlerin indirim kampanyaları vatandaşların ilgisini çekiyor. Ucuz ayçiçek yağı arayan vatandaşlar market kataloglarını inceleyerek fırsatları yakalamaya çalışıyor.

Kaynak: Karar