Heyecan verici bir haberimiz var! WhatsApp, kullanıcıların profil fotoğraflarını korumak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde, profil fotoğrafınızın başkaları tarafından ekran görüntüsü alınması engellenecek. Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren bu yenilik, kişisel verilerin korunması açısından büyük önem taşıyor.

Bu özellik, Android'deki en son WhatsApp beta sürümünde keşfedildi. Ayarlar menüsünün gizlilik bölümünde yer alacak olan bu özellik, kullanıcıların profil fotoğraflarının izinleri olmadan kaydedilmesini engelleyecek.

Twitter/X gibi siteler istila altında! Ölü internet… Twitter/X gibi siteler istila altında! Ölü internet…

Yeniçağ'ın haberine göre son Android sürümünde, bir kişinin profil fotoğrafının ekran görüntüsünü almaya çalıştığınızda, ekranın alt kısmında "uygulama kısıtlamaları nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor" şeklinde bir bildirim görünecek.

Hatırlanacağı üzere WhatsApp, yaklaşık beş sene önce kullanıcıların "başkalarının profil fotoğraflarını" kaydetmesine engel olan bir özelliği sunmuştu. Ekran görüntüsü almanın doğrudan engellenmesi ise WhatsApp'ın "kullanıcı gizliliği ve rızası" kavramını daha da güçlendirmesine olanak sağlayacak.

Bu yeni özellik ile:

  • Profil fotoğrafınız izinsiz kaydedilemeyecek.
  • Kişisel verileriniz daha iyi korunacak.
  • WhatsApp'ta daha fazla güvende hissedeceksiniz.

Bu özellik ne zaman kullanıma sunulacak?

WhatsApp tarafından bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, beta sürümünde yer alması yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacağına dair umut veriyor.

Kaynak: Yeniçağ