Yargıtay'ın emsal niteliğinde bir kararı ile WhatsApp yazışmaları artık tek başına delil olarak kabul edilebilecek. Bu karar, özel hukuk, alacak ve boşanma davalarında önemli bir emsal teşkil edecek.

Bursa'da görülen bir ticari davada mahkeme, WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etmemiş ve "Senetle ispat edilmeli" kararı vermişti. Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu kararı bozdu ve WhatsApp yazışmalarını "yan delil" olarak kabul ederek bunların tek başına delil olarak kullanılabileceğine hükmetti.

Karar'da yer alan bilgilere göre Avukat Serkan Günel, WhatsApp yazışmalarının delil olarak sunulabilmesi için kişinin bu yazışmaların bir tarafı olması gerektiğini ve bunları kaydetmiş olması gerektiğini belirtti. Günel, özellikle özel hukuk, alacak ve boşanma davalarında WhatsApp yazışmalarının delil olarak kabul edildiğini ve bu konuda alınan kararın emsal niteliğinde olduğunu vurguladı.

Twitter/X gibi siteler istila altında! Ölü internet… Twitter/X gibi siteler istila altında! Ölü internet…

Ancak WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilebilmesi için bilirkişi incelemesinin şart olduğuna dikkat çekildi. Bilirkişi incelemesi ile yazışmaların kim tarafından yazıldığı, ne zaman yazıldığı ve içeriğinin ne olduğu teyit edilebilecek.

Yargıtay'ın bu kararı, WhatsApp yazışmalarının hukuki açıdan önemini artırıyor. Bu sayede, taraflar arasında yazılı bir belge olmasa bile, WhatsApp yazışmaları ile hak talep edilebilecek.

Kaynak: Karar