Trendyol Süper Lig’in 17.haftasında ligin zirvesindeki takımların maçları nefes kesti.

Zorlu Kayserispor deplasmanında Fenerbahçe önemli bir üç puan alarak zirve yarışında kayıp yaşamadı. Ama Pazar günü oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan Yandaş takımlarını eksik bırakacaklar. Fenerbahçe’de, ligin çok üzerinde bir performans gösteren Ferdi Kadıoğlu üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Son vuruşlarda da gününde olan Batshuayi, becerisi ve futbol şansı ile hat-trick yaparak takımına üç puanı kazandırdı. Şampiyonluğa oynayan bir takımın böyle basit goller yemesi, defansta bireysel hataların olması, derbi öncesi taraftarı huzursuz etse de galip gelerek yoluna kayıpsız devam eden bir Fenerbahçe izledik.

Kendi sahasında müthiş taraftar desteği ile Fatih Karagümrük maçına çıkan Galatasaray ise maça çok hırslı ve baskılı başladı. Fenerbahçe maçı da düşünülerek temkinli bir kadro ve mücadele ile oynanan maçta, ilk yarıda Kerem Aktürkoğlu’nun golü Galatasaray’ı soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

Maçın ikinci yarısında Fatih Karagümrük tehlikeleri yaşandıysa da Muslera’nın yokluğunda kalede olan Günay başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti. Maç sonunda Fatih Karagümrük teknik direktörü Şota Arveladze açıklamalarında, ‘Bu takım sonuçta Manchester United’ı yendi’ diyerek bir nebze “Gücümüz buraya kadardı” dedi.

Türkiye’nin güzide iki kulübü arasında geçen şampiyonluk mücadelesi müthiş heyecan ve zevkle izleniyor. Temennimiz hafta sonu oynanacak olan büyük derbide Türk futboluna yakışır bir şekilde ve son zamanlarda yaşanılan olumsuzluklardan uzak zevkli bir maç izlemek.