Trendyol Süper Lig’de son üç maçında galibiyet alamayan Gaziantep FK, 21 puan ile 16. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, Gaziantep Kalyon Stadındaki maçta İrfan Can Kahveci’nin 81. dakikada kaydettiği golle 1-0 kazandı. Edin Dzeko 50. dakikada takımı adına kazanılan penaltıdan yararlanamadı. Uzun süre 0-0’lık eşitlik ile devam eden maçta Gaziantep FK iyi bir direnç gösterse de son dakikalarda yediği gol ile yıkıldı. Maçın ilk devresi ve maç sonunda iki takım futbolcuları arasında kısa süreli gerginlikler oldu.

Maç genelinde iyi bir mücadele gösteren Gaziantep FK şanslı gününde değildi. Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynanması gerekiyorsa o şekilde bir mücadele sergileyen Gaziantep FK yenilgiyi hak etmeyen bir oyun sergiledi. Maç sonunda Sumudica’nın basın toplantısındaki görüşleri şöyleydi:  

“Oyuncularımı tebrik ediyorum. Son dakikada gol pozisyonuna girdik. Bugün fırsatlar yakaladık. Bugün sahada her şeyini veren bir takım vardı. Takım ruhunu kazandık.

Hakemlerle ilgili konuşmuyorum ancak bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı.

İsmail Kartal’ın futbol konuşması gerekiyor. Aynı zeminde bizde oynadık. Sahamız böyle ama isterse federasyona yazı göndersin istediği yerde oynayalım. Bizde Sivas’a gidip oynayacağız. Orada zemin kötü olurda biz maçı kaybedersek bu bizim için bahane mi olacak. Tüm teknik direktörlere saygı duyuyorum ama İsmail Kartal’ında bize ve zemine saygı duyması lazım

Buraya geldiğim zaman 5 maç sonunda sıfır puanlı bir takım vardı. Şu an 21 puanımız var. Bu takımın acilen puan alması gerekiyor.”

Fenerbahçe’nin golden sonraki sevincine de değinen Sumudica “Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış gibilerdi. Bu kadar geniş kadro ve kaliteli futbolcuları olan bir takımın golden sonraki sevinci bize güven veren bir şey.” dedi.

Fenerbahçe taraftarına tribünlerde fazla yer ayrılmasına da tepki gösteren Sumudica, “Gaziantep’in Fenerbahçe’nin parasına ihtiyacı yok” diyerek basın toplantısından ayrıldı.

Sumudica’nın gergin basın toplantısındaki görüşleri ve demeçlerine katılmamak mümkün değil.

Kısacası; Fenerbahçe, Gaziantep FK’dan  çok korkmuş. Ama yazık oldu…