Finalin adı Galatasaray Fenerbahçe olunca akan sular durur. Ülkemizde bu maçın skoru ne olursa olsun maç sonunda eleştiriler ve yorumlar haftalarca konuşulur. Hakem hataları, yöneticilerin demeçleri, taraftarlar ve futbolcular eleştirilip, kimisi yerden yere vurulur, kimisi göklere çıkartılırdı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlandığı bu dönemde Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanacağı kimilerinin hoşuna gitse de bu düşünceye katılmayan kimselerde vardı. Öncelikle bu maç yurt dışında oynanacak ise neden Suudi Arabistan? Dünya futbolunda çok önemli bir yere sahip olan bir ülke mi? Yoksa Türklerin dünyada en fazla bulunduğu bir ülke mi? Ya da birilerinin çıkarları için önemli bir ülke mi? Tarihimizde bizi hiçbir dönemde çekemeyen, kabul etmek istemeyen, kültürün gelişmişliğin olmadığı, gerici zihniyetin tavan yaptığı bir ülkede Türkiye Süper Kupa Finali! Neden sadece para para para…

Futbol tüm dünyada kabul görmüş ve en çok ilgi duyulan bir spordur. Ama bu sadece spor olarak kalmalı ve kimse bundan çıkar gözetmemeli. 100. Yılımızda ülkemizin iki önemli kulübü bir spor müsabakasında karşı karşıya gelecek ve bu mücadele ülkemiz topraklarında çok kaliteli ve anlam taşıyan statlar var iken neden yurt dışında oynanmak istenir ki? Evet yurt dışında oynanacak ise buna Avrupa ülkelerindeki gelişmiş futbol ülkelerinden hiçbiri hayır demezdi diye düşünüyorum.

“Yurtta sulh, cihanda sulh” söylemi Arapları neden bu kadar rahatsız ediyor. Ülkemizin şanlı tarihi ve İstiklal Marşımız dünyada birçok ülkede kıskançlık uyandırsa da Suudi Arabistan topraklarında nefret düzeyine gelmiş durumda. Bütün bunlara rağmen TFF ve Spor Bakanlığı hangi akla hizmet bu maçı orada hem de 100. Yılımızda oynatmak istedi.

Mehmet Büyükekşi ve TFF yetkilileri yaşanan bu talihsiz olayı nasıl bir çözüme bağlayacak merak konusu. Yapılması gereken en güzel hareket, her iki takım da sahaya el ele kol kola çıkmalı ve kupa 100. Yılımızda Anıtkabir’e götürülerek Ata’mıza hediye edilmelidir. Bu büyük iki kulübümüze yakışanında bu olduğu inancındayım.