Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Kalyon Stadyumu’nda Gaziantep FK ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Dört golün atıldığı maç 2-2 berabere bitti.

Gaziantep FK Denis Draguş ve Ogün Özçiçek’in kaydettiği gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen maçın sonlarına doğru Pendikspor bulduğu gollerle maçtan bir puan alarak evine döndü.

Gaziantep FK bu sonuçla puanını 20’ye çıkarırken, son 5 maçtır kazanamayarak ligde 19. sırada bulunan Pendikspor puanını 15’e çıkarttı.

Maçın 20. dakikasında yine gereksiz yere sarı kart görme geleneğini sürdüren Marius Sumudica ve sahada ne yaptığı anlaşılamayan Maxım maçın kahramanları idi.

Markoviç ve Maxım neredeyse sahanın en kötü isimleri idi. 85 dakika Sumudica’nın, Maxım’i sahada tutması gerçekten anlaşılmaz bir işti. Üç hafta önce oynanan Adanademirspor maçında 2-0 önde iken üç dakikada 2 gol yiyerek ve yine Sumudica’nın sarı kart gördüğü maçın kopyası oynandı. Sumudica ve öğrencileri Adana maçını çok beğenmiş olmalı ki Pendik maçında da aynı senaryoyu tekrarlama istediği duydular.

Ligin’in dibide demir atmış ve küme düşmesi muhtemel olan Pendikspor ile evimizde oynuyoruz ve maçın büyük bir kısmını anlaşılmaz bir şekilde kontra atak futbol ile oynayan Gaziantep FK ligde üst sıralara çıkıp rahat bir sezon geçirmek istemiyor. Ama haklılar ligde düşme potası civarlarında gezerek taraftara heyecan yaşatma isteği bu.

10 Ocak’ta Hatayspor ile Mersin Stadyumunda ve 4 gün sonrasında Kalyon Stadında karşılaşacağımız Fenerbahçe maçlarında Sumudica ve öğrencilerinin kendilerine ve bu kente yakışır bir futbol ve skor almaları dileği ile.