Millî Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci, yarın ders başı yapacaklar.

OKULLAR YENİDEN AÇILIYOR

Tatilin sona ermesiyle birlikte öğrenciler, dinç bir şekilde yeni döneme başlamak için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Yarın itibarıyla sınıflarını dolduracak olan öğrenciler, öğretmenleriyle buluşarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edecekler.

SON DAKİKA: Yeni Müfredat Taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı SON DAKİKA: Yeni Müfredat Taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül 2023'te başlamıştı ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Bu süreçte öğrenciler, derslerine yoğun bir tempoyla devam ederek eğitim hayatlarını sürdürdüler. Ancak bu dönemin sona ermesiyle birlikte, yaz tatiline girmek için gün saymaya başladılar.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacağı belirtiliyor. Öğrenciler ve veliler, yeni döneme hazırlıklarını sürdürürken, MEB tarafından yayımlanacak olan eğitim öğretim yılı takvimini bekliyorlar. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerin ve ebeveynlerinin, gelecek döneme dair beklentileri ve hazırlıkları büyük önem taşıyor.

Muhabir: Mehmet Fener