Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezinde (GSOMEM) gerçekleştirilen toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı E. Ferhan Sağım, GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ile beraberindeki KOSGEB heyeti, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Çelebi, kurum temsilcileri ve firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda, KOSGEB tarafından hayata geçirilen Kapasite Geliştirme ve Küresel Rekabetçilik Destek Programları detayları ile ele alınırken, işletmelerin makine-teçhizat, kalıp, yazılım, personel, hizmet alımı giderleri ve işletme sermayesi için finansal kuruluşlardan kullanacakları kredinin üst limitinin 20 milyon TL olduğu, 36 aya kadar vadeli finansman için 20 puana kadar geri ödemesiz faiz/kar payı desteği sağlanacağı vurgulandı.

GSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ ALİ CAN KOÇAK

GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, toplantıdaki açılış konuşmasında, finansmana erişim ve yüksek maliyetler konusunda yaşanan güçlükler göz önünde bulundurulduğunda KOSGEB’in bu tür desteklerinin firmalar için can suyu olduğunu söyledi.

Bu desteklerin hem işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağladığını hem de yenilikçi yatırımların önünü açtığını ifade eden Koçak, “Biz de Model Fabrika’da bu desteğin bir parçası olan ve zorunlu tutulan Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) Raporu’nun alınması süreçlerini gerçekleştirerek, firmalarımızın desteklerden faydalanmasına katkıda bulunuyoruz. 5200’ün üzerinde imalatçı firmasıyla üretim merkezi olan şehrimiz firmalarının verilen desteklerden daha fala faydalanmaları en büyük arzumuzdur. KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Muhammed Paksoy’a, kıymetli ekibine ve değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyor, programın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KOSGEB GAZİANTEP İL MÜDÜRÜ MUHAMMED PAKSOY

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy da rekabetin sınır tanımadığı bir çağda, işletmelerin sürdürülebilirliklerini sağlamaları, yenilikçi kapasiteye ulaşmaları ve ihracat pazarlarında daha güçlü bir şekilde varlık göstermelerinin her zamankinden daha büyük bir önem taşıdığını kaydederek, “Bu doğrultuda, KOSGEB olarak yürüttüğümüz Kapasite Geliştirme ve Küresel Rekabetçilik Destek Programları, KOBİ’lerimizin ve firmalarımızın değişen piyasa koşullarına uyum sağlamalarını, dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerini ve dünya pazarlarında daha etkin olmalarını amaçlamaktadır. Bu bağlamda firmalarımızla daha sık bir araya gelmeyi, ihtiyaç ve taleplerinize yönelik çözümler üretmeyi ve iş birliği içinde ilerlemeyi son derece önemsiyoruz. Toplantımızın verimli geçmesini diliyor, Gaziantep Sanayi Odamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi