Bu haftanın önemli mücadelelerinden biri, kümede kalma mücadelesi veren Mondihome Kayserispor ile sezonun flaş takımı Kasımpaşa arasında gerçekleşecek. İşte detaylar:

KAYSERİSPOR'UN YÜKSELEN FORMU

Teknik Direktör Burak Yılmaz'ın liderliğinde Kayserispor, son 5 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Ancak son 3 maçta galibiyet alamayan sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa karşısında çıkışa geçmeyi hedefliyor. Özellikle 6 golle takımının en büyük gol umudu olan Aylton Boa Morte'nin performansı dikkat çekiyor.

KASIMPAŞA'NIN GOLCÜ OYUNCULARI

Konuk Kasımpaşa ise lige golcü bir performansla devam ediyor. Son olarak evinde Galatasaray'a 4-3 mağlup olan ekip, lige 5. sırada girmişti. 53 golle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından en golcü 3. takım olan Kasımpaşa'da, Aytaç Kara ve Nuno da Costa gibi oyuncuların gol yükü büyük önem taşıyor.

MAÇ SAATİ VE YERİ

RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda oynanacak mücadele, saat 20:30'da başlayacak. Müsabakayı hakem Ömer Faruk Turtay yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İSTATİSTİKLERE GÖRE

  • Kayserispor, evinde Kasımpaşa'yı konuk ettiği son 10 Süper Lig maçını kaybetmedi.
  • Kasımpaşa, son dört maçta Kayserispor'a karşı 4 puan topladı.
  • Kayserispor, evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kazandı.
  • Kasımpaşa, deplasmanda oynadığı son dört maçın üçünü kazandı.
  • Kayserispor, bu sezon ceza sahası dışından en fazla gol atan takımlardan biri.
  • Kasımpaşa, bu sezon kalesinde en fazla kafa golü gören ekiplerden biri.

Karşılaşma öncesi her iki takımın da önemli istatistikleri ve performansları göz önünde bulundurulduğunda, mücadelenin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Muhabir: MEHMET FENER