İnsanın gaflete düşmemesi; Sürekli gerçeği hatırda tutması ile mümkündür. Müminler için ise gerçek olan ahirette mutlu sondur. Akıbetinin kurtuluş olmasını isteyen her birey; içten gelen bir istekle Allah’ı çok anması gereklidir. Allah-u Teâlâ ayeti kerimesinde  “Allah’ı sürekli hatırlayıp gündeme getirerek anın ki, dünyada ve âhirette kurtuluşa erebilesiniz.” (Cuma Suresi 10.Ayet) buyurmaktadır.

Rabbimiz bu ayet ile bizlere kendisini her daim anmamız gerektiğini ve ayetlerini sürekli olarak hatırımızda tutmamız gerektiği bizlere bildirmekte ve Allah’ı unutanların ve yaratıcısını gündeminden çıkaranların durumunu ise Tövbe Suresindeki şu ayet ile bildirmektedir; “Hayatlarında Kur-an’a yer vermeyerek Allah’ı unuttular, bu yüzden Allah da rahmetinden uzaklaştırarak onları unuttu! Gerçekten de bu ikiyüzlüler, kötülük ve ahlâksızlığı hayat tarzı edinmiş fâsıkların ta kendileridir. Fakat hiçbir kötülük cezasız kalmayacaktır.”(Tövbe Suresi 67.Ayet)

Beyhaki hadisinde rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) efendimiz şöyle buyurdu:

“Kime şu dört şey verilmişse, ona dört şey daha verilmiş demektir.

1-Kime Allah’ı anma nimeti verilmişse, Allah da onu anar. Çünkü Allah Kur’an’da; “benimle gönül bağınızı hep canlı tutarak ve ayetlerimi sürekli gündeme getirerek Beni anın ki, Ben de dünya ve âhirette iyilikler bahşederek sizi anayım.” (Bakara Suresi 152.Ayet) buyuruyor.

2-Kime dua kapısı açılmışsa, kendisine icabet edilecektir. Çünkü Allah Kur’an’da; “Rabb’iniz diyor ki: Ey insanlar! Bir şey isteyeceğiniz zaman Bana, yalnızca Bana duâ edin; Ben de duânızı kabul edeyim! ” (Mü’min Suresi 60.Ayet) buyuruyor.

3-Kime verilen nimetler şükretmek nasip edilmişse, fazlası da verilecek demektir. Çünkü Allah Kur’an’da; “Eğer emirlerime boyun eğerek Bana şükrederseniz, size verdiğim nîmetleri kat kat artıracağım” (İbrahim Suresi 7.Ayet) buyuruyor.

4-Kime de istiğfar etme nimeti verilmişse, o bağışlanacak demektir. Çünkü Allah Kur’an’da; “Rabb’inizden bağışlanma dileyin; gerçekten O, çok ama çok bağışlayıcıdır” (Nuh Suresi 10.Ayet) buyuruyor.”

Rabbimiz bizleri her daim Allah’ı anan kullarından eylesin.

Rabbimiz bizleri aciz olduğunu fark edip, yaratıcısına sığınan ona devamlı dua eden kullarından eylesin.

Rabbimiz bizleri verdiği tüm nimetleri için şükreden kullarından eylesin.

Rabbimiz bizleri kendisinden bağışlanma dileyen kullarından eylesin.

Selametle…