Son günlerin en çok konuşulan konularından biri hiç şüphesiz korona virüsüdür.

Bu virüs öyle tehlikeli boyutlara ulaştı ki, sağlık örgütleri şu ana kadar çözüm noktasında bir gelişme sağlayamadı.

Bu güne kadar, 28 ülkede, 80.000 vaka tespit edildi ve 3.000’den fazla insanın ölümüne sebep olmuş durumda.

Hastalığın çıkışının Çin de olması düşündürücüdür.

Korona virüsü dünyaya Çin den yayıldı. Kısa bir zaman önce Çin, üretim, bilim ve teknoloji olarak kendisini dünyanın en tepesinde görüyordu. Sözleriyle ve tavırlarıyla da dünya üzerinde ki önemini ima ederek dünyaya gözdağı veriyordu.

Fakat bu gün baktığımızda dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, bu teknolojisi ve bilimi ile virüse çare bulamadı, ekonomisi bozuldu ve üretimi durma noktasına geldi.

Hastalığa çare bulamadığı gibi, dünyadan yardım istemeye mecbur kaldı. Dünyada ki diğer kuruluşlarda şu ana kadar buna bir çare bulamadılar. 

Ölümlerin bu kadar fazla olması ve önlenememesi üzerine Dünyada ki birçok ülke Çin’le ticaret yapmadığı gibi, seyahatleri de engelledi.

Hastalığın yayılması

Hastalığın yayılması noktasında farklı görüşler var ama genel kanı, Çin deki insanların beslenme alışkanlığı olarak belirlendi.

İnsanlar maalesef bizim iğrenti duyduğumuz, helal olmayan canlı böcek gibi değişik hayvanları yiyorlardı.

İlk olarak wuhan daki balık ve değişik etlerin satıldığı yerden yayıldığı tespit edilen bu hastalık, belirli bir zaman sonra virüs olarak yayıldı ve önü alınamayan bir hal aldı.  

Bu hastalık çıkmazdan önce de Çin’e giden, tedbirli, hassas Müslümanlar her yerde yemek yiyemez, Müslüman lokantalarını ararlardı. Hatta giderken yanlarında yemek götürenler çok olurdu.

Bu hastalık şu ana kadar ülkemizde görülmedi. İslam’ın bize getirdiği temizlik öğretisi ve temiz hayvanların tüketilmesi emri için bir defa daha şükürler ediyoruz.

İnşallah bu hastalığın tedavisi bir an önce bulunur ve insanlar rahatlar. Zira her geçen gün tedirginlikler artmaya devam ediyor.