Dinimiz İslam'ın yasaklamış olduğu büyük günahlardan biri de zinadır. Bilindiği üzere zina evlilik olmaksızın yapılan cinsi münasebettir.
 
Allah-u Teala İsra suresi 32. ayetinde “Zinaya yaklaşmayınız! Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur” buyurmaktadır. Rabbimiz ahlaksızlığa düşüren ve ahiret azabına uğratan zinayı haram kıldığı gibi zina eğilimini artırıcı bütün söz iş ve davranışları da yasaklamıştır. Bu sebepledir ki bütün vücut azalarımızı korumamızı, başta göz olmak üzere duyu organlarımızla kalplerimize cinsel kaynaklı mesajlar iletmekten sakınmamızı emretmiştir.
 
Bilindiği üzere ahlakdışı münasebetler önce bakışmalar ile başlar. Gülümseme, selamlaşma ve konuşma ile gelişir, buluşma ile sonuçlanır.
 
Resulullah (sav) efendimiz şöyle buyurmaktadır; “Harama bakmak, şeytanın oklarından zehirli bir oktur. Bu sebeple, Allah’tan korktuğu için harama bakmayı terk eden kimseye, mükafat olarak Allah öyle bir iman verir ki, onun tadını kalbinde hisseder.”(Hakim)
 
Göz kalbin ana girişidir, kalp de bütün organlarımızın yönetim merkezidir. Duyu organlarımızdan özellikle gözden kalbe şehevi duyguları uyarıcı ve azgınlaştırıcı mesajlar gelirse insan ahlak dışı bir hayatın ve ilişkilerin arzulusu olur. 
 
Resulullah(sav) şöyle buyurmuştur; "Gözlerde zina eder gözün zinası bakılması haram olan kadın uzuvlarına şehvetle bakmaktır" şehvetle bakan gözler insan vücudunda cehenneme açılan gedikler olduğu için Kuranı Kerim gözlerimizi korumamızı, bakışlarımızla fesada düşmememizi emretmiştir. "Ey Resulüm! Mümin erkeklere, gözlerini harama dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır." (Nur Suresi 30.Ayet) 
 
Özellikle şu yaz günlerinde sokaklarda vücutlarını teşhir eden kadınlardan mümin erkeklerin gözlerini sakınmaları gerekmektedir. Resulullah (sav) bir hadisinde şöyle  buyurmaktadır; "Kıyamet günü bütün gözler ağlayacaktır, ancak şunlar müstesna: Allah'ın haramlarına bakmayan gözler, Allah yolunda seher vakti uyanık olan gözler, Allah korkusuyla ağlayan gözler."
 
Gözlerimizi esirgemek biraz zor gelse de bilinmelidir ki  Allah'a ve ahiret  gününe imanımızdan güç alarak göstereceğimiz korunma gayretiyle Rabbimiz herkesin ağladığı kıyamet gününde gözlerini haramdan sakınanları mesudlardan kılacaktır.
Selametle…
 
 
Peygamberimin Dilinden Bir Dua
 
Allahım! Kötü ahlaklı olmaktan, fena işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım.(Tirmizi)