Şekerpare tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. MasterChef şekerpare tarifi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?  

MasterChef 2023 All Star son bölümde oynanan kaptanlık oyununda yarışmacılardan şekerpare yapmaları istendi. Yarışmada yapılışını izleyenler kendileri de hazırlamak isteyerek MasterChef şekerpare tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklinde araştırmalar yapıyor. Peki, MasterChef şekerpare tarifi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte şekerpare tarifi ve malzemeleri.

Şekerpare tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. MasterChef şekerpare tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…

ŞEKERPARE TARİFİ

En lezzetli şekerpare tarifi ve tüm detaylar şöyle;

ŞEKERPARE MALZEMELERİ

3 su bardağı un

3 çay bardağı pudra şekeri

2 adet yumurta

250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

1 çay bardağı irmik

2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

Üzerine:

Fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.

Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Ortalarına fındık batırın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.

Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.

Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın.