Spor dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan kimdir sorusu son zamanlarda sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Seçil Erzan Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. Peki, Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli? Seçil Erzan ne iş yapıyor?

55 milyon dolarlık vurgun haberleri ile son zamanlarda adı sıkça duyulan Seçil Erzan kimdir sorusu merak ediliyor. İstanbul'da banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanık, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. Peki, Seçil Erzan kimdir, ne iş yapıyor? Seçil Erzan kaç yaşında, nereli? İşte, detaylar…

SEÇİL ERZAN KİMDİR?

Seçil Erzan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimini Çorlu Lisesi'nde tamamlayan Erzan, üniversite eğitimini ise Kocaeli'de gerçekleştirdi.

Çorlu'da bir bankada 10 yıl şube müdürü olarak çalıştıktan sonra İstanbul'da şube müdürlüğüne atandı.

2013'te çalıştığı banka ve Galatasaray arasında sponsorluk anlaşması imzalandığı için görevi sırasında dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in finansal danışmanlığını yaptı.

Şube müdürü olarak yaklaşık 11 yılda çok sayıda futbolcu, iş insanı ve yakınlarına bir 'fon' vaadiyle yüksek para getirisi tavsiyesinde bulundu.

216'ŞAR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Banka müdürlüğü yapan Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmaya başlandı.

Yapılan soruşturma kapsamında Seçil Erzan ile birlikte 4 kişi tutuklandı.

Savcılık, bankacı Seçil Erzan ve 6 şüpheli hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açtı. Bankacı Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamenin ilk davasına pazartesi günü başlandı. Seçil Erzan ve 6 şüpheli ilk kez hakim karşısına geçti.

Eski şube müdürü Seçil Erzan'ın ilk duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma Ocak 2024'e ertelendi.