İlkokula yeni kayıt yaptıran çocuklarımız dün itibari ile okula gitmeye başladılar.

Diğer tüm çocuklarımız da önümüzdeki pazartesi günü ders başı yapacaklar.

Bu yıl 18 milyondan fazla evladımız ilk ve orta öğretim de eğitim görecek.

Çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olan bu yavrularımız bizim teminatımızdır.

Geleceğimiz olan bu yavrulara verilecek olan eğitimin önemini anlatmaya gerek olmadığı ortadadır.

Dijital çağının yaşandığı ve yeni bir sanayi devriminin söz konusu olduğu bu dönemde tüm yaşam şartlarımız büyük bir değişimden geçmektedir.

Dünyanın gittiği yönü doğru okuyarak eğitim politikalarını bu değişime göre güncellemek zorundayız.

Bilim ve teknolojinin ülkelerin gücünü ve saygınlığını belirlediği bu çağda, müfredatımızın bilimsel temellere dayanması ülkemiz için hayati önem arz etmektedir.

Sorgulayan, düşünen, dijital teknolojiyi takip eden ve yabancı dil becerileri gelişmiş gençler yetiştirmeye odaklanmalıyız.

Birlik ve beraberliğe, güç ve kuvvete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tek umut kaynağımız bu gençlerimizdir.

Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı değerlerine bağlı, çağın sahip olduğu bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden ve öğrenen bireyler olması için olanca çabayı göstermeliyiz.

Ülkemizin müreffeh yarınlarının mimarı olan öğretmenlerimize de bu konuda çok görev düşmektedir.

21.yüzyıl becerilerini, Fen, Teknoloji, Mühendislik yaklaşımını, kodlama ve robotiği erken yaşlarda çocuklarla buluşturduğumuz takdirde, uluslararası rekabette eğitim kalitesiyle parlayan bir ülke olabiliriz.

“Ben bilirim, ben yaptım oldu”  bencilliğinden kurtulup; Eğitim gündemini oluşturan tartışmalı konularda, ülkemizdeki farklı bilgi, tecrübe ve bakış açılarının oluşturduğu çeşitlilik ve zenginlikten daha fazla faydalanılması gereklidir.

Gerektiğinde Milli Eğitim, Sivil Toplum Kuruluşları ve özel sektör işbirliklerinin daha da geliştirilmesi son derece önemlidir.

Başkanlık sistemine geçtiğimiz bu dönemde atanan yeni Milli Eğitim Bakanımızın geniş ufku doğrultusunda bu hedefe çok yakın olduğumuzu görüyorum.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında, öğrencilerimiz başta olmak üzere, değerli öğretmenlerimize tüm velilerimize başarılı bir yıl diliyorum.