İhya ettiğimiz bu mübarek günlerde gündeme gelen bazı mesajlar oldukça dikkat çekiciydi.

Hele bir de bu mesajları atanların çoğunun “ilahiyat kökenli” olmaları mesajları daha da anlamlı kılıyordu.

Bu mesajlardan birkaç tanesini aşağıya örnek olarak aldım:

“Kurban farz değil sünnettir. Maddi durumu yerinde olan kişilere sünnet olan kurban, fakirlere yardım için kesilmektedir. Kuran'da 'Hayvan kes' diye bir emir yoktur. Yoksula yardımdan söz edilmektedir.”

“Bu yardımın uygulama biçimi et dağıtmak şeklinde de olabilir. Ama ameliyat olması gereken bir adama et vermek, ona ne kadar fayda sağlayabilir ki?”

“Türkiye'de hasta olduğu halde ilaç alamayan, fakir olduğu için karnını doyuramayan çok sayıda insan vardır. Bu nedenle hali vakti yerinde olan vatandaşların bir kısmı kurban keserken, diğerleri ise kurban bedelini fakirlere vermelidir. Bu kurban kesmekten daha faydalı olacağından, sevap da kazanacaktır.”

“Kurban kesmek Allah'ın emri değildir. Kan akıtarak ibadet olmaz. İbadet sevmek, yardım etmek, bir acıyı dindirmektir.”

“Bayram dini değil esasında sosyolojik bir olay. Yemek, içmek, eğlenmek, sevinmek demek aslında. Her millette böyle günler var. Bayramlar ötekini incitici gelenek ve uygulamalardan arındırılmalıdır.”

“Allah elbette bunları görüyor ve bu mazlum hayvanların acılarından doğan günahı bir öfkeye dönüştürerek bu toprakların üstüne geri gönderiyor.”

“Kurban keserek içinizdeki çocuğu da öldürmeyin. İnançlıysanız dinen farz olmayan bir uygulamayı yapmak zorunda değilsiniz; iyiliği, güzelliği, yardımları paylaşın. Öldürmeyin, yaşatın!”

Yukarıdaki mesajların sahipleri ve bunlar gibi düşünenler açıktan İslam’a saldıramadıkları ve dinin emirlerini yok sayamadıkları için İnsancıl(!), duygusal(!) ya da daha başka güzel hasletleri(!) bahane ederek İslam’ın bir ibadetini yok saymaya çalışıyorlar.

Açıktan Kuran’a karşı çıkamayanlar Kurban’ı bahane ediyorlar.

İslam’a direk savaş açamayanlar, bahaneler üreterek İslâmi değerleri küçümsüyorlar.

Sureti haktan görünüp de her türlü hainliği yapan “hoca kılıklılardan” bıktık artık.

Her türlü saldırıları katliamları yapıp “biz barış ehliyiz, ıslah edicileriz” diyen sapkınlar gibiler.

Bunlara söylenecek tek söz: “Biz sizleri biliyoruz boşuna uğraşmayın”.

“Ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi gözükün”.