Nar suyu yüksek tansiyon da, kalp ağrılarında, basur tedavisinde kurdeşende, idrar söktürücü olarak,bayılmalar da tedavi amaçlı içilmelidir. 

Nar suyu harareti giderir. Şekeri, kolesterolü düşürür.

Romatizma da eklem ve uzuvlara nar şırası sürüldüğünde, ağrıyı keser. 

Narın meyvesi ve suyunun yanı sıra çiçekleri ve kabuğu da yararlarıdır. Nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreye karşı şifalıdır. 
Nar çiçeği bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir.

Boyun tutulmasında nar çiçeği lapası boyna konursa şifalı gelir. Nar kabuğu çay gibi demlenerek içildiğinde mide ve bağırsak hastalıklarına, ishal ve dizanteriye iyi gelir.

Günde bir bardak nar suyu içmek erkeklerde cinsel perfromansı artırıcı ve ereksiyon problemlerini giderici etkiye sahiptir.

Narın diğer meyvelerden ayrılan tarafı, E vitamininden 20 kat daha güçlü olan polifenol maddesinin bol miktarda bulunmasıdır. Antioksidan özelliği olan bu madde, aynı zamanda kalp hastalıkları ile cinsel problemleri önler. 
Yapılan bazı çalışmalarda 6 hafta boyunca nar suyu içen 45 kadın ve 45 erkekte kalp krizi riskini yüzde17, kansere yakalanma riskini yüzde 22, cinsel problem yaşama riskini ise yüzde 16 oranında azalttığı tespit edilmiştir.

Tam mevsiminde narın şifalı gücünden bol bol faydalanmanız dileğiyle.