CNN Türk'ten Hakan Çelik'e konuşan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Hakan Çelik'in

- Türkiye FETÖ'yü 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında bir terör örgütü olarak görüyor. İngiltere böyle görüyor mu?, sorusunu,
- Ben bir tartışmaya girmek istemiyorum. Biz terörist örgüt olarak tanımıyoruz. Çünkü belirli bir süreç var bunu adlandırmak için. Fakat bu önemli bir şey değil. Bu darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğunu iyi biliyoruz, diye cevaplıyor.
***

NATO, İngilizler ve neredeyse tüm dış kamuoyu 15 Temmuz'un bir senaryo olduğu tezinden vazgeçtiler. Hatta, Fetullah Gülen dahi inkârından vazgeçip 
"Bu işin arkasında ulusalcılar olabilir" diyerek 15 Temmuz'un bir darbe girişimi olduğunu kabul etti.
***

Darbeyi Tv’den canlı olarak izleyen 80 milyon vatandaşın tamamına yakını da darbe girişiminin arkasında FETÖ’nün olduğuna bizzat şahadet etti… 500’den fazla şehit, 2000 den fazla yaralı gazimiz de orta yerde duruyor.

***

Hakikat bu haliyle tüm çıplaklığıyla ortada dururken Kemal Kılıçdaroğlu’nun hala “Kontrollü darbe” iddiasında ısrarcı olması sadece siyasi bir talihsizlik değil, aynı zamanda tarihe kayıt düşen bir hadiseyi inkardır. Bu iddiasını sürdürdüğü müddetçe öyle de kalacaktı.