Nvidia şirketi dünyanın en değerli 2. Şirketi olarak kayıtlara geçti. Nvidia Apple'ı gerisinde bırakarak, Microsoft’un arkasındaki koltuğuna yerleşti.

Dünya genelinde birçok şirket piyasa değerleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Bu durum şirketlerin değerini belirlerken aynı zamanda birçok yatırımcı içinde son derece önem arz ediyor. Yatırımcılar şirketlerin piyasa değerleri üzerinden yatırımlar yapıyor ya da tam tersi şekilde yatırımlarından vazgeçebiliyor.

Bu yazımızdaki konumuz Nvidia şirketinin piyasa değeri ve en değerli 2. Şirket konumuna gelmesi olacak. Nvidia şirketi dünyanın en önemli çip üreticilerinin başında geliyor ve bu şirket özellikle bilgisayar alanında üretimler yaparak, bilgisayar kullanıcıları için önemli bir konumda bulunuyor.

Özellikle yapay zeka konusunun da gündeme gelmesi ile birlikte, bu rüzgarla işlerini daha da büyüterek ilerleyen Nvidia, Apple şirketini geride bırakarak dünyanın en değerli şirketleri arasında Microsoft’un arkasında 2. olarak kendisine yer buldu. Özellikle son dönemdeki çip taleplerini oldukça artması durumu Nvidia şirketini daha da talep edilir bir hale getirirken, Nvidia’nın hisseleri bugün yüzde 5.16 değer kazandı. Bu kazanım yatırımcıları son derece mutlu etti.

Apple’nin son dönemde gelirlerinin düşmesi ve popüleritesini kaybetmesi durumu da Nvidia’nın en değerli 2. Şirket olabilmesinin önünü açtı. Bunun ardından Nvidia şirketi değerine değer katarak hem adından daha da söz ettirdi hem de yatırımcılarını mutlu etmeyi başardı. Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceği ya da ne olacağı ise merak konusu.