2023-2024 Trendyol Süper Lig Şampiyonu 102 puan ile Galatasaray oldu.

2023-2024 Trendyol Süper Lig Şampiyonu 102 puan ile Galatasaray oldu.

Öncelikle tüm futbol severlere üstün bir başarı öyküsü yaşatan Galatasaray ve Fenerbahçe’yi kutlamak lazım. Lig tarihinde eşine bir daha zor rastlanacak olan macera Pazar günü oynanan maçlarla sona erdi. 38 hafta boyunca bu iki takım müthiş bir rekabet içinde yarıştılar. Bu yarış içerisinde hakem hataları, yöneticilerin bazen saygısızlığa varan demeçleri, futbolcuların mücadeleleri ilgi ile izlendi.

Galatasaray tarafında cumartesi günü mevcut Başkan Dursun Özbek ve Süheyl Batum kulübün 39. Başkanı olabilmek için kıyasıya bir mücadele içine girdi. Dursun Özbek oyların büyük bir bölümünü alarak yeniden başkan seçildi. Bir gün sonra Konyaspor ile çok önemli bir mücadeleye çıkacak olan futbol takımı, geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçının yenilgisini taraftara affettirmek için sahaya çıkacaktı. Okan Buruk’un öğrencileri gecikmiş olan şampiyonluğu Konya’da kutlamak istiyorlardı ve ligin gol kralı, Galatasaray taraftarının sevgilisi Mauro Icardi’nin iki, Berkan Kutlu’nun bir golü ile sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrılarak 24. Şampiyonluğu kazandı. Bu şampiyonluk 38 haftanın emeği ile kazanılmış ve lig tarihinde birçok rekorların kırıldığı anlamlı bir serüvendi. Bu büyük başarıda emeği geçen tüm Galatasaray camiasını kutluyor, Avrupa macerasında ülkemiz adına sonsuz başarılar diliyorum.

Fenerbahçe tarafında ise, Galatasaray’ı Rams Park’ta yenmenin müthiş sevinci hakimdi. 38 hafta sonunda 99 puan ile ligi 2. Sırada bitiren Fenerbahçe sahasında ligden düşmesi daha önceden kesinleşen İstanbulspor’u 6-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu yarışta bizlere büyük heyecan yaşattı. Çok başarılı geçen bir sezonun ardından şampiyonluğu son maça kadar kovaladılar. Kadro kalitesi olarak ligin en iyi futbolcularına sahip Fenerbahçe’yi bu başarısından dolayı kutlamak lazım. Ama İsmail Kartal bu takımın teknik sorumlusu olacak kapasitede bir futbol adamı değildi. Milyon dolarlık futbolcuların, büyük yıldızların olduğu bu takımın başına İsmail Kartal’ı getirerek başarı beklemek hata olurdu. Ali Koç ise keşke Galatasaray’ı takip ettiği kadar kendi takımının başarısı için kafa yorsaydı belki de daha büyük başarılar elde edebilirdi. Sürekli rakip takıma sataşmalar, sert ve saygısızca demeçlerle gündemi germekten başka bir ey yapmadı. Başarının sadece rakip ile savaşmak değil, dürüst ve yürekten mücadele etmek olduğunu bir türlü anlamadı.

Türk futbol tarihinin en büyük takımlarından biri olan Fenerbahçe’yi Süper Kupa maçı rezaleti ile diğer rakip takımlara yaptığı hakaretlere varan demeçleri ile başarısızlığa sürükleyen kişi olmuştur. Fenerbahçe Ali Koç’un bir şirketi değil Türkiye’nin en güzide futbol takımlarından biridir. Fenerbahçe futbol kulübünü göstermiş olduğu müthiş başarıdan dolayı tebrik eder, Avrupa macerasında yürekten başarılar dilerim.

                                                                                         ***

Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu!

William Shakespeare’in ‘Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu!’ tiradını Gaziantep FK’ya yakıştırdım.

Müthiş bir serüven, müthiş bir macera…

2023-2024 futbol sezonuna teknik direktör olarak şehrin çocuğu Erdal Güneş ile başla, alınan başarısız sonuçlardan sonra, kurtarıcı gözü ile bakılan Marius Sumudica ile yola devam kararı al, sonrasında küme düşme ihtimali en yüksek takımların başında gelerek fazla tecrübesi olmayan Selçuk İnan’ı takımın başına getir. Bu süreç sizce yönetim hatası mı, futbolcu hataları mı, taraftar hatası mı, yoksa teknik direktör hataları mı?

Gaziantepli futbol severler olarak takipçisi olduğumuz takımın başarıları bizi mutlu eder. Bu başarıdan kastım küme düşme mücadelesini son maça kadar taşıyıp ligde kalmak değil elbette. Bu başarı ligi ilk 5 sırada bitirmek olmalıdır. Takıma canı yürekten hizmet edecek, takımın başarısı için gece gündüz çalışacak bir yönetim, futbolcu topluluğu ve gerçekten güvenilecek bir teknik adam bulmak lazım.

Son oynadığımız Adana Demirspor, Fatih Karagümrük ve Pendik Spor maçları bizim için ‘Olmak ya da olmamak’ arasında idi. Bu maçları kazanmak büyük bir başarı elbette, ama amaçlarımız ve hedeflerimiz daha büyük olmalı. Önümüzdeki sezon beklediğimiz ve özlediğimiz başarıları görmek dileği ile…