Gaziantep Futbol Kulübü geçtiğimiz sezon beklentilerin fazlasıyla altında kalan takımların başında geliyordu.

Gaziantep FK, geride bıraktığımız sezon boyunca birçok taraftar için hayal kırıklığı yaratmış olsa da sezonu herkesin istediği şekilde bitirerek süper lig de kalmayı başardı. Geçmişinde birçok başarıyla imza atan Gaziantep FK’nın nasıl böylesine bir düşüşe kümede kalma mücadelesi verdiğini de birçok taraftar merakla izledi.

Gaziantep FK, geçtiğimiz sezon arka arkaya aldığı birçok kötü sonucun ardından küme düşebilme ihtimali olan takımlar arasında gösterilmiş ve hatta bir ara küme düşmesine kesin gözüyle bile bakılmıştı. Buna cevaben Gaziantep FK süper ligin son birkaç haftasında sergilediği muhteşem takım performansı sayesinde süper lig de kalmayı başararak önümüzdeki sezon için hazırlıklara da başladı.

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Gaziantep yetkilileri Gaziantepli vatandaşları kentlerinin takımı olan Gaziantep FK’ya destek için son karşılaşmalarda birçok kez stadyuma davet etmişti. Gaziantepli vatandaşlar da bu daveti kırmayarak, kentin takımına çok önemli bir destek sağladı. Bu desteği de arkasına alan Gaziantep FK, son karşılaşmaları oldukça gollü ve kesin galibiyetler alarak, ligde kalmayı başardı.

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz geçtiğimiz günlerde Avrupa hedeflerinden de bahsetmişti. Bu hedefler bazı kişiler tarafından bir hayal olarak nitelendirilse de hayal olmazsa gerçek olmaz diye düşünüyorum. Başarmanın yarısı başlamaksa diğer yarı da hayal etmektir. Gaziantep FK’nın gerekli transflerle önümüzdeki sezonlarda Avrupa hedefini gerçekleştirebileceği ihtimali her daim yüksek ve bunu başarmak isteyen bir yönetim olduğu da açık.