Osmanlının zayıflamaya başlamasıyla pusuda bekleyen Yahudi sinsi planını hızlandırmaya başladı.

Siyonizm’in kurucusu Theodor Herzl, 29 Ağustos 1897 yılında Basel'de 1. Siyonist kongreyi toplayıp süreci başlattı. Takriben 50 yıl sonra başlattıkları plan gerçek oldu. İsrail devleti (!) 14 Mayıs 1948’te kuruldu. İsrail’in kurulması Filistinliler için katliam ve sürgün hayatının başlaması anlamına geliyordu. İsrail İkinci Dünya Savaşı sonunda İngiltere’nin mandası altındaki Filistin topraklarının bölünmesiyle oluşturuldu. İsrail devletinin kuruluşu, görünürde dünyanın dört bir yanına dağılan Yahudiler için sözde bir yurt oluşturmayı amaçlıyordu. Ama aslında tarih boyu zulüm ve zorbalığın önünde set olan İslam ümmetinin bağrına bir ileri karakol yerleştiriyordu. Nitekim İsrail’in kuruluşundan beri İslam diyarının dört bir yanından yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin çalınması sürgit devam ediyor.

Aksa tufanı ilk başladığı zaman birçok kişi ve çevreler, Hamas’ı mahkûm ettiler. Hatta “Yahudileri zulüm ve zorbalığa teşvik ettiler” manasına gelen açıklamalar yaptılar. Bir asırdır zulmün dibine vuran Yahudi’yi bırakıp Müslümanları suçlamaya başladılar. Hâlbuki Yahudi’nin zulüm ve katliamları 1917’den beri hiç durmadan devam ediyor. Sadece daha önce taksit taksit öldürüyor, zindanlara atıyor, işkenceyle öldürüyor veya sakat bırakıyordu.

İsrail’in Kuruluşu: Nazi dönemindeki Yahudi Soykırımı sonrasında, uluslararası toplumda bir Yahudi devletinin tanınması yolundaki baskılar yoğunlaştı. 1948’de de İsrail kuruldu. Tabi bunun ön hazırlıkları, İngilizlerin 1017’de bölgeyi Osmanlıdan koparıp işgal etmesiyle başladı. Önce yüz binlerce Filistinli, Yahudi Hagana, Irgun ve Stren gibi terör örgütlerinin katliamlarıyla, bölgeden sürüldü. İsrail devleti ilan edildikten bir gün sonra, Ürdün, Mısır, Lübnan, Irak ve Suriye orduları; rol icabı küçük taarruzlarda bulundu ama bu ordular püskürtmek zor olmadı. Zaten haçlı Siyonist ittifakının valileri olarak oraya yerleştirilen emir ve sultanlar, bunu sadece halklarının gazını almak için yapmışlardı.

Yahudi’nin kanlı tarihi özetine geçmeden önce şunu unutmayalım ki, kayıtlara geçen bu katliamlar, Yahudi’nin sadece belli başlı cürümleridir. Yoksa Yahudi’nin Müslüman tutuklamadığı, zindan atmadığı, hakaret etmediği, evlerini arazilerini gasp etmediği ve öldürmediği gün yok gibidir. Ama tüm bunlara kanıksandıkları ve büyük katliamların yanında adeta cürüm bile sayılmadığı için pek gündeme gelmemektedir. İşte; 1917’de Başlayan Yahudi’nin Katliamlarla Dolu Tarihinden örnekler:

                NOT: burada verilen sayılar, sadece şehid erilenlerdir. Ama her saldırıda şehitlerin birkaç katı yaralıları da unutmamak gerekir.

1.       1946-Kral Davut Katliamı: İsrail örgütü Irgun’un 22 Temmuz tarihinde Kral Davud Oteli’ne düzenlediği saldırıda, aralarında İngilizler, Araplar ve Yahudilerin bulunduğu 96 kişi hayatını kaybetti.

2.       1946- Der Yasin Katliamı: Kral Davud oteli katliamından bir ay sonra ise Filistin’in köyü Der Yasin’e giren Moşe Dayan’ın liderliğindeki çete, uyumakta olan 576 Filistinliyi, bomba ve otomatik silahlarla tarayarak öldürdü. Moşe Dayan, ilerleyen yıllarda İsrail Savunma Bakanı, çetenin en acımasız fertlerinden biri olan Bayan Golde Meir ise İsrail Başbakanı oldu.

3.       1948- Safsaf Katliamı: İşgalci İsrail ordusu 29 Ekim 1948’de Safsaf köyüne girdiğinde bilanço 70 ölüydü. Aynı gün El-Halil’deki Davayima Köyü’nde ise aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 80 Filistinli öldürüldü.

4.       1953- Şaron Katliamı: Batı Şeria’daki Kibya Köyü’ne baskın yapıldı. 67 kişinin yaşamını yitirdiği baskının lideri Ariel Şaron’du.

5.       1956- Kufr Kasem Katliamı: Mısır’ı işgal etmeye hazırlanan İsrail ordusu, Kufr Kasem isimli köyde katliam yaptı. Bu saldırıda ölen 49 kişinin arasında kadınlar ve çocuklar da vardı. Zaten Yahudi öldürürken hiçbir zaman; asker-sivil, çocuk-kadın, ayırımı yapmadı ve yapmıyor. Devam edecek inşallah… Subhaneke... Bi-hamdike... Esteğfiruke... Muhammed Özkılınç